Srbija potopila Australiju!

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je danas savladala Australiju rezultatom 14:8, u trećem kolu grupe B Olimpijskih igara. Izabranici Dejana Savića ovom pobedom izborili su plasman u četvrtfinale pred poslednja dva meča u grupi sa selekcijama Hrvatske i Crne Gore.

 Seriju golova je otvorio Filip Filipović iz peterca, a onda su mrežu Australije u prvoj četvrtini redom pogađali Dušan Mandić, Andrija Prlainović, Strahinja Rašović, Stefan Mitrović i ponovo Strahinja Rašović.

Australijanci su bili napadački neefikasni, dok je Srbija s druge strane realizovala sedam od prvih devet pokušaja. Bilo je jasno da će Srbija pobediti na ovoj utakmici, pa je Savić rešio da rotira vaterpoliste što je češće moguće.

Četiri gola za Srbiju postigao je Mandić, tri Rašović, dva gola je dao Prlainović, a u strelce su se upisali i Dedović, Pijetlović, Jakšić, Filipović i Stefan Mitrović.

U selekciji Australije najefikasniji je bio Blejk Edvards sa dva gola, po pogodak su postigli Kembel, Tomašević, Robert Edvards, Rouč, Janger i Ford.

U subotu, Srbija će igrati derbi meč sa Hrvatskom (08.30 sati), a potom će se susresti sa Crnom Gorom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

REAL NAJAVIO MEČ SA ZVEZDOM: Pada li večeras rekord Evrolige?

Košarkaši Real Madrida suvereno su odigrali ovu evroligašku sezonu osvojivši prvo mesto. Večeras dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet. Madriđani imaju priliku...

POVEZANE OBJAVE