Vasić i Mačković nisu doveslali do medalje

Srpski dvojac bez kormilara nije osvojio medalju.

Veslači iz Srbije, Miloš Vasić i Martin Mačković, zauzeli su peto mesto u finalnoj trci na 2000 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju. Naš dvojac se držao na četvrtom mestu posle prvih 500 metara trke, ali je onda počeo da zaostaje. Od starta vođstvo su preuzela braća Sinković iz Hrvatske, za njima su bili Rumuni, dok su se na trećem mestu smenjivali Španci, Kanađani i Danci.

Na polovini trke naši su bili peti, a razlika za vodećim Hrvatima, ali i Rumunima, već je izgledala nedostižno. U poslednjih 500 metara trećeplasirani Danci su počeli da posustaju, ugrožavali su ih Kanađani, ali su Skandinavci zadržali treće mesto i uzeli bronzu. Hrvati su ubedljivo slavili, Rumunima je otišlo srebro, a naš dvojac je završio na petom mestu iza bronzanih Danaca i četvrtih Kanađana, a ispred španske ekipe.

Hrvatski duo koji čine braća Martin i Valent Sinković trku je završio na prvom mestu za 06.15.29. Rumuni Kozmjuk i Tudosa trku su završili sa 06.16.58 minuta, na trećem mestu bilo je danski par Saton, Fistavel, koji je trku završio za 06.19.88. Dok je naš par cilj prešao nakon 6.22.34.

Treba reći da je ovo prvi put posle 17 godina da imamo finaliste u veslanju, ali i to da je Vasić u Tokio stigao pozitivan na korona virus, morao je u karantin, a sa njim i svi članovi tima iako su bili negativni. Tek posle 14 dana karantina, naši su počeli sa treninzima, pa je ovo peto mesto na kraju veliki uspeh.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Proglašen najbolji trener NBA lige (FOTO)

Trener Oklahome Mark Dagnolt izabran je za trenera godine u NBA ligi. Ovaj mladi trener predvodio je Tander do prvog...

POVEZANE OBJAVE