Zorana Arunović na čelu posle prvog dana kvalifikacija

Srpska strelkinja Zorana Arunović završila je prvi dan kvalifikacija u gađanju malokalibarskim pištoljem 25 metara kao prvoplasirana su upucanih 296 krugova, odnosno dva kruga više od Grkinje Ane Koraki sa 294 i tri od Bugarke Antoanete Kostadinove, koja je upucala 293. Zorana je u prvoj seriji pogodila maksimalnih 100 krugova, u drugoj 97, a u trećoj 99. Naša druga takmičarka u ovoj diciplini, Jasmina Milovanović, upucala je 287 krugova, pa je trenutno na 21. mestu.

Na prvom preseku, koji je bio posle pet hitaca, Zorana Arunović je jedina imala svih 50 krugova. Iza nje je bila Olena Kostevič, Ukrajinka od koje je naš miks par Arunović/Mikec izgubio borbu za bronzu, ona je sada na 48 krugova. Nešto slabija bila je druga serija za Arunovićevu, 48 krugova posle pet hitaca, ali je i dalje držala prvo mesto. Odlična je bila Zorana Arunović i u trećoj seriji, tada je pogodila 99 krugova i završila ovaj precizni deo kvalifikacija na prvom mestu u svojoj grupi, sa pogođenih 296 krugova.

U petak će od 2 časa posle ponoći po srednjevropskom vremenu 44 takmičarke imati tri serije u brzoj paljbi od po deset metaka, a onda će najboljih osam ucati u finalu od 7 sati ujutru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VUJOŠEVIĆ: Ne volim Zvezdu zbog povlašćenog statusa

Nekadašnji dugogodišnji trener Partizana, ali u jednom periodu i Crvene zvezde, Duško Vujošević gostovao je u emisiji "360 stepeni"...

POVEZANE OBJAVE