BASKETAŠI DONELI BRONZU U SRBIJU

Srpski basketaši, osvajači su bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Oni su dočekani danas na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”.

Avion sa basketašima sleteo je nešto posle 12 sati, gde su ih dočekali porodica i prijatelji, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić, pomoćnik ministra za omladinu i sport Darko Udovicić i predstavnici medija.

– Otišli smo sa ciljem da uzmemo zlato. Otvorili smo sjajno, podizali formu, a polufinale izgubili na način na koji nismo nikad u životu. Nisam mogao da spavam u avionu pa sam razmišljao o tome šta se desio. I, nisam mogao da nađem objašnjenje. Na kraju smo smogli snage da osvojimo bronzanu medalju, što je svakako veliki uspeh – rekao je Dejan Majstorović na konferenciji za novinare

 -Mislim da smo odigrali dobro 90% turnira. Kada smo ušli u ritam išlo je sve kako treba, sve do polufinala. To je bila jedna od najgorih utakmica koje smo odigrali u karijeri. Posle smo se skupili i pokazali karakter – rekao je Mihailo Vasić.

– Utisci su odlični. Mislim da smo napravili velku stvar. Finale koje nismo igrali, a toliko smo želeli, uticalo je na celokupnu sliku. Sada ostaje da odemo korak dalje, nadam se u Parizu – dodao je Aleksandar Ratkov.

Selektor Goran Vojkić je takodje rekao da je medalja veliki uspeh.

Medalja kao medalja je veliku uspeh. Ali, ostaje velika žal. Zaslužili smo da igramo bar finale. Jedna loša utakmica nas je delila od toga, rekao je selektor srpskih basketaša.

Novinari su selektora pitali da li je Dušan Domović Bulut završio reprezentativnu karijeru.

– Činjenica je da je zatvorio ciklus. Učestvovao je od prvog takmičenja. Videćemo, zavisi. Ima 35 godina, u oktobru će napuniti 36. Mislim da neće odustati od basketa, ali videćemo u kakvoj će biti formi za predstojeća takmičenja, rekao je Vojkić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PANTER POSLE OLIMPIJAKOSA: Imali smo utakmicu u svojim rukama

Košarkaši Partizana nisu uspeli juče da savladaju Olimpijakos u Evroligi. Imali su 14 poena viška, ali ni to im...

POVEZANE OBJAVE