Nina i Novak izgubili, igraće za bronzu

Novak Đoković i Nina Stojanović nisu uspeli da se plasiraju u finale Olimpijskog turnira u konkurenciji miks dublova. Srpski par je u polufinalu poražen od ruskog tandema Jelene Vesnine i Aslana Karaceva sa 6:7, 5:7.

Ruski par je počeo bolje meč i već u trećem gemu došao do brejka. Međutim, već u sledećem gemu istom merom su uzvratili Nole i Nina i izjednačili rezultatat na 2:2.

U narednih pet gemova nije bilo brejk šanse, pa su miks dublovi čuvali servis, a onda u desetom gemu – velika šansa za Đokovića i Stojanovićevu. Došli su do set lopte pri vođstvu od 5:4, ali je ruska kombinacija uspela da se izvuče. Poslao je Karacev loptu na liniju, spasio je brejk loptu i doneo 5:5. Kako brejkova nije bilo ni u naredna dva gema, odluka je pala u taj-brejku. Ruski par je brzi poveo sa 4:1, a do prvog seta došao posle rezultata 7:4.

Đoković i Stojanovićeva su već na startu drugog gema napravili brejk i najavili preokret. Rusi su uzvratili nešto kasnije i izjendačili na 4:4. Odlula je pala u 12 gemu, kad je ruski par na servis Nine Stojanović došao do novog brejka koji im je doneo trijumf i plasman u finale.

U borbi za bronzanu medalju srpski par igraće u subotu protiv Australijske kombimacije Ešli Barti i Džon Pirs.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE