Novak ostao bez borbe za zlato!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostao je bez borbe za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama pošto je u polufinalu poražen od Aleksandra Zvereva (1:6, 6:3, 6:2).

Đoković će igrati za bronzanu medalju u singlu, koju je osvojio u Pekingu 2008. godine, a protivnik će mu biti Pablo Karenjo Busta.

Posle izuzetno tesnog početka meča, Novak je nakon nešto dekoncentrisanije igre Zvereva uspeo da uzme brejk i povede sa 3:1 u prvom setu. Posle 37 minuta tenisa u prvom setu Đoković je iskoristio prvu set-loptu za vođstvo od 1:0.

Nemački teniser je nešto bolje počeo drugi set, stvorivši prvu brejk-priliku, ali je Đoković odoleo i osvojio gem na svoj servis. Zverev je i u drugom setu nastavio da pritiska Novakove servise. Nije išlo glatko, ali je odolevao, da bi ponovo on došao prvi do brejka.

Učinio je to i u petom gemu drugog seta, kada je Nemac pobesneo zbog dva voleja poslatih u mrežu. Lansirao je lopticu preko tribina i činilo se da Novak ima otvoren put ka finalu. Zverev se ipak nije predavao, pa je već u narednom gemu sa “nulom” vratio brejk i ušlo se u neizvesnu završnicu drugom seta.

Odlučujući set počeo je odlično po Zvereva, koji je već na startu stigao do novog brejka, zatim je usledio izuzetan i prilično dug gem koji je Nemac uspeo da osvoji i povede sa 2:0. Zverev je nastavio da melje i igra sa mnogo samopouzdanja, a u Novakove udarce se uvukla velika nervoza. Čak i kada je imao brejk prilike, protivnik je maestralno servirao i svaki put se na taj način spašavao.

Zverev je do kraja meča uspeo da uzme još dva brejka i zasluženo uđe u finale u kojem će igrati protiv Rusa Karena Hačanova.

Novaku ostaje polufinale u miks-dublu sa Ninom Stojanović i nada da će ipak moći da dođe do zlatne medalje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE