Dva VAR-a i autogol: Zvezda slavila u Subotici

Spartak – Crvena Zvezda 1:3 (1:2)

Pankov 26′ – Ivanić 5′, Ben 41′, Krstović 91′

Spartak: Dujmović, Šimura, Bogićević, Ivančević, Srećković (od 84′ Rakić), Milošević, Dunđerski, Hristić (od 71′ Đurasović), Tufegdžić, Marčić (od 71′ Furtula), Bjelović ( od 61′ Todorovski)

Crvena Zvezda: Gordić, Gajić, Babić (od 65′ Dragović), Ivanić, Pankov, Krstičić, Kanga (od 65′ Srnić), Katai, Rodić (od 75′ Gobeljić), Ben (od 65′ Falko), Dioni (od 46′ Krstović)

Fudbaleri Crvene Zvezde pobedili su subotički Spartak u trećem kolu prvenstva Srbije. Aktuelni šampion slavio je sa 3:1 i tako napravio dobru uvertiru pred prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv moldavskog Šerifa. Subotičani i nakon ovog kola ne znaju za pobedu pošto sada imaju jedan remi i dva poraza.

Posle greške Pankova u 4. minutu, pokušao je Šimura, ali je Gordić pravovremeno istrčao i otklonio opasnost. Minut kasnije Crvena Zvezda dolazi u vođstvo golom Mirka Ivanića. On je iskoristio dodavanje Kataija nakon kombinacije sa Rodićem po levoj strani. Gostujući tim ima posed lopte i kontrolu nad igrom za sada.

Međutim, Subotičani su uspeli da izjednače rezultat u 26. minutu. Nikola Srećković prošao je po levoj strani i centrirao, a Radovan Pankov postigao je efektan autogol. Zvezda je i nakon primljenog gola nastavila da napada i stvara prilike. Spartak je u 31. minutu mogao do gola nakon kornera. Gordić je boksovao a Tufegdžić šutirao, međutim, pogodio je svog saigrača i lopta je otišla u gol aut. Ponovo su Golubovi imali lepu šansu. Bjelović je prošao u šesnaestercu, ali nije uspeo da prebaci Gordića.

U 36. minutu, požuteo je Radovan Pankov nakon prekršaja. Pet minuta kasnije, Crvena Zvezda je u 41. minutu povela golom El Fardu Bena. Nakon pregledanja VAR snimka, gol je priznat jer nije bilo ofsajda. Tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Zvezda je imala dobru šansu na početku drugog poluvremena. U 51. minutu, Kanga je prebacio Spartakovu odbranu, a Katai je dodao Nikoli Krstoviću, koji nije uspeo da petom prosledi loptu u gol. Spartak je pokušao u 58. minutu kada je Gordić zaustavio pokušaj Lazara Tufegdžića.

Domaći su pokazali da mogu igrati protiv šampiona države stvarajući šanse. Ipak, crveno beli su nastavili da diktiraju šanse ali nedovoljno za novi pogodak. Tempo igre značajno je opao u poslednjih petnaest minuta meča a ekipe nemaju konkretne napade. Napadi su se završavali ili šutevima preko gola, ili udarcima pravo u golmana.

U 83. minutu pokušao je Katai atraktivno, ali je promašio nakon makazica. Imao je i Nikola Krstović priliku da reši pitanje pobednika u 87. minutu, ali je nakon dodavanja Kataija promašio gol sa pet metara. Uspeo je ovaj napadač u 91. minutu da postigne pogodak koji je potvrđen nakon pregledavanja video snimka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE