Nova drama: Srbija bolja od Južne Koreje za četvrtfinale OI!

Južna Koreja – Srbija 61:65 (10:17, 14:15. 20:18, 17:15)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Južnu Koreju u trećem kolu grupne faze Olimpijskih igara. Naš tim je kontrolisao ceo meč iako su Korejke povele u poslednjoj čevrtini. Dobra igra u odbrani i skokovi u napadu doneli su našoj selekciji pobedu vrednu četvrtfinala.

Na početku meča nametnula se Aleksandra Crvendakić sa prvih pet poena naše reprezentacije. Naše košarkašice su na početku meča agilnije. Korejke imaju više izgubljenih lopti ali naše košarkašice nisu to iskoristile da se na startu meča odlepe.Ono što održava Korejke jeste dobar skok u napadu.

Srpske košarkašice su na 3 minuta do kraja povećale svoju prednost na  najvećih plus osam. Bilo je grešaka na obe strane ali su Srpkinje bolje kontrolisale meč i efektivnije završavale svoje napade dok su Korejke pokušavale preko šuta za tri poena. Prvu dvocifrenu prednost za Srbiju donela je Ivon Anderson nakon sjajnog prodora.

Međutim, Korejke se, sa dve uzastopne trojke, vraćaju u meč. Popustile su naše košarkašice pa su zato protivnice uspele da održe priključak. Ipak, nakon prve četvrtine, Srpkinje imaju sedam poena prednosti zahvaljujući greškama Korejki u odbrani.

Druga četvrtina počela je u izjednačenom ritmu. Tina Krajišnik i Aleksandra Crvendakić svojim poenima vratile su ponovo osetniju prednost za Srbiju od plus 8 poena. Srpkinje su nadogradile prednost i nastavile da održavaju dvocifrenu razliku. Ipak, pad u igri naših košarkašica dozvolio je Korejkama da priđu na pet poena zaostatka pred poluvreme.

Sve je zabrinula bolna grimansa kada je Sonja Vasić otišla van terena na tridesetak sekundi pred pauzu. Ona je zato ostala na klupi i videćemo hoće li se kasnije vraćati. Naše reprezentativke otišle su na odmor sa 8 poena prednosti rezultatom 32:24.

Korejke bolje počinju drugo poluvreme zahvaljujući faulovima u napadu naše selekcije i nerealizovanim prilikama. Nastavio se i festival grešaka u napadu. Vratila se u tim i Vasić nakon peha pred kraj prvog dela igre. Serijom 4:0, naše košarkašice vratile su osetniju prednost od plus 8 koliko je i bilo na poluvremenu. Opet su to naše košarkašice prokockale i Korejke sa dve trojke izjednačavaju na 40:40.

Od tada se igra koš za koš ali tu seriju trojkom prekida Aleksandra Crvendakić za 48:44 za našu reprezentaciju. Na odmor pred poslednju četvrtinu otišlo se sa plus šest za nas. U poslednjem periodu nastavila se neizvesnost a Južna Koreja prišla je veoma blizu, na samo poen zaostatka na 5 minuta do kraja. Tek posle 35. minuta igre, Korejke su prvi put povele i imaju plus dva.

Naša selekcija je preokrenula i poenima uz faul Jelene Bruks na 1:15 do kraja povela je sa 65:61. Mirnoća i skok u napadu Srpske reprezentacije omogućio je našem timu da ostvari vrlo važnu pobedu koja joj skoro sigurno garantuje plasman u četvrtfinale.

Žreb za četvrtfinale biće održan sutra kada ćemo saznati protivnika.

Foto: Twitter/OKSrbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE