Partizan na krilima zmaja krenuo ka Crnom moru

PartizanVoždovac 4:0(2:0)
Rikardo 10′, Šćekić 22′, Holender 53′, Pantić 70′

Sigurnom pobedom nad gradskim rivalom Voždovcem, Partizan se vratio na čelo tabele Linglong Super lige Srbije. Iako umorni posle puta u Slovačku i nestrpljivi pred odlazak u Soči, crno-beli su rutinski odradili posao sa ”Zmajevima”. Aleksandar Stanojević je izvršio čak šest promena u odnosu na početni sastav iz Dunajske Strede, ali Partizan ima kvalitetan roster, pa se to u igri nije ni osetilo, naprotiv. Ovakvo izdanje srpskog vicešampiona, u kome je sa pola snage srušio rivala, može samo da hrabri pred veoma važan meč na obali Crnog mora protiv Sočija, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Treba reći da Partizan nije primio gol ni na petoj uzastopnoj zvaničnoj utakmici u novoj sezoni, a računajući i pripremne mečeve, ukupno na osmoj.

Partizan: Stevanović – Živković, Ostojić, Vujačić, Urošević, Zdjelar(od 62′ Smiljanić), Šćekić, Holender(od 62′ Lutovac), Natho(od 46′ Pantić), Jović(od 46′ Pavlović), Rikardo(od 61′ Milovanović).

Čukarički: Preković – Lasickas, Mijailović, Milović(od 76′ Cvetković), Hajdin(od 62′ Ivezić), Purtić, Milojević, Bogdanović, Milosavljević, Pantović(od 62′ Perošević), Vujnović(od 76′ Stojčev).

Partizan je od samog starta želeo da što pre promeni brojke na semaforu. Rani gol uvek donosi spokoj u nastavku meča, a crno-belima je uspevalo da u prva dva kola, protiv Proletera i Vojvodine, postigne pogodak bukvalno iz prve ozbiljnije akcije. Protiv Voždovca nije baš iz prve, ali je od 10. minuta vodio. Natho je fantastično roigrao Rikarda, ovaj se izborio za prostor za udarac i mirno plasirao loptu pored golmana Prekovića. Pomoćni sudija je zatim visoko podigao zastavicu i, mora se priznati, na prvi pogled izgledalo je da je napadač bio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku upućivanja lopte. Još jednom je VAR ispunio svoj zadatak i gol je priznat, s obzirom da je jedan defanzivac gostiju, bio je to Bogdanović, ipak bio najbliži svom golamnu. Riakrdo Gomeš je tako postigao već treći gol u šampionatu, a četvrti od povratka u Partizan.

Voždovac se zatim malo otvorio, imao je jedan napad preko Pantovića, ali je domaćin već na polovini poluvremena udvostručio vođstvo. Ovog puta bila je to timska akcija, Živković je izbacio Holendera na desnoj strani, na kojoj je on trebalo da bude, mađarski reprezentativac je odlično centrirao na peterac, a Aleksandar Šćekić glavom poslao loptu u suprotan ugao od onog u koji je krenuo Preković. Imao je Partizan do odmora još dve šanse, obe preko Nemanje Jovića. Prvu su mu pripremili Natho i Holender, ali je udarac mladog fudbalera u bliži ugao izblokiran. Pred kraj poluvremena novi reprezentativac se izborio za prostor za šut, ali je njegova plasirana lopta otišla pored stative. Imali su i gosti dobru priliku pre sam kraj poluvremena, Vujnović je mogao ozbiljnije da ugrozi Stevanovića, ali ga je Vujačić omeo u toj nameri.

Stanojević je na poluvremenu u svlačionici ostavio Natha i Jovića, a na teren poslao Pantića i Pavlovića. Upravo su ova dvojica imala prve pokušaje ka golu ”Zmajeva” u nastavku. Prvo je Pantić tukao preko gola, a onda je pokušaj Pavlovića izblokiran. Na treći gol nismo dugo čekali, opet je Rikardo završio ogroman posao, lako se oslobodio Mijailovića i oštro ubacio pred gol. Lopta je prošla pored Prekovića, pa Holenderu nije bilo teško da je sa par metara smesti u mrežu, 3:0 u 53. minutu. U 60. minutu poništen je gol Rikardu, opravdano, pre dodavanja za fudbalera sa Zelenortskih Ostrva u ofsajdu je bio Šćekić. Bilo je to sve od Rikarda na ovom meču, ubrzo je, uz Zdjelara i Holendera izašao iz igre, a priliku su dobili Milovanović, Lutovac i Smiljanić.

Igrao se 70. minutu, nadomak kaznenog prostora Voždovca srušen je Pantić, isti fudbaler je namestio loptu i poslao je teledirigovano u mrežu Prekovića, koji se nije ni makao. Na pomolu je bila katastrofa ”Zmajeva”. Ipak, bio je to poslednji pogodak na meču, Partizan je napadao slabijim intenzitetom, a gosti, osim jednog pokušaja rezerviste Stojčeva u finišu, nisu uradili ništa značajnije. Pred poslednji zvižduk sudije Milana Mitića poništen je gol Lutovca, ponovo opravdano zbog očiglednog odsajda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE