” Ako Novak osvoji US Open, niko više neće reći ALI. Barem ne oni koji znaju nešto o tenisu”

Kao i obično, teniska javnost je podeljena oko Novaka Đokovića.

Čini se da su mnogi jedva dočekali poraz na olimpijskim igrama kako bi opet na razne načine pokušali da ospore njegovu veličinu i značaj u istoriji tenisa.

Ipak, najbolji teniser sveta je veoma blizu istorijskog podviga koji niko neće moći da ospori, a teško ko u skorije vreme i da obori. U pitanju je osvajenje “zlatnog slema” odnosno sva četiri gren slema u sezoni.

Đoković je osvoji već tri, ostao je samo US Open.

Poznati teniski stručnjak, Daren Kejhil, inače trener Simone Halep, uveren je da se niko neće pitati da li je Novak najveći igrač svih vremena ako osvoji i US Open.

Ako Novak zaista osvoji i US Open i objedini kalendarski grend slem, niko više neće reći ‘ali’. Barem ne oni koji znaju nešto o tenisu. Novak pokušava da učini nešto što nijedan muški teniser nije još od Roda Lejvera 1969. godine. Bio bi to ogroman uspeh. Zbog toga Novak Đoković mora sve snage da usmeri na osvajanje Njujorka, izjavio je Kejhil.

Turnir u Njujorku na programu je od 30. avgusta do 12. septembra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE