Kadžaja ispao na startu, ništa od borbe za medalju

Predstavnik Srbije u rvanju, Mihail Kadžaja, nije uspeo da se plasira u četvrtfinale olimpijskog turnira u Tokiju.

Njega je na startu Olimpijskih igara pobedio Trejsi Henkok iz SAD, već u prvoj rundi kategorije do 97 kilograma grčko-rimskim stilom. Henkok je odmah poveo 5:0, a naš Kadžaja je do kraja samo uspeo da ublaži poraz, za konačnih 5:1.

Mihail Kadžaja je Gruzijanac, koji nastupa pod zastavom Srbije, ali neće imati priliku da se bori ni kroz repersaž za bronzanu medalju pošto je rvač koji ga je eliminisao, Amerikanac Henkok, poražen u narednoj borbi. Henkok je izgubio od Mihalika iz Poljske sa 4:3, pa se neće plasirati u finale što je loša vest i za Kadžaju.

Srbija ima još trojicu predstavnika u ovoj, za nas, trofejnoj disciplini, Srbiju će u “slobodnom stilu” rvanja, predstavljati Stevan Mićić u kategoriji do 57 kilograma, dok ćemo u “grčko-rimskom” stilu imati još dvojicu takmičara. To su Mate Nemeš (do 67 kilograma) i Zurab Datunašvili u kategoriji do 87 kilograma.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE