Ivana Španović ostala bez medalje

Naš veliki adut za medalju, skakačica u dalj Ivana Španović, nije uspela da se popne na pobedničko postolje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Bronzana sa Igara u Riju završila je takmičenje na nezahvalnom četvrtom mestu sa najboljim skokom od 6.91 koji je ostvarila u drugoj seriji. Nažalost, taj rezultat bio je za 9 santimetara slabiji od onog koji je Ivana ostvarila u kvalifikacijama, kada je skočila tačno 7.00, što je u finalu ponovila Malaika Mihambo i stigla do zlatne medalje.

Prvi skok srpske atletičarke iznosio je 6.71 metara. Ivana je skakala je četvrta i ostvarila je treći rezultat posle prve serije. Bolji rezultat od srpske atletičarke ostvarile su samo Brume Ese iz Nigerije sa 6.97 i Malaika Mahambo iz Nemačke sa 6.83. Naša atletičarka je popravila rezultat za ravno 20 centimetara u drugoj seriji. Ivana je skočila 6.91 metara, što je za šest centimetara slabije od najboljeg rezultata koji je ostvarila takmičarka iz Nigerije Ese Brume i četiri od drugoplasirane Malaike Mihambo iz Nemačke. Imala je Španovićeva 7,2cm prostora kod skoka na dasci. Držala je treće mesto posle druge serije.

Amerikanka Britni Ris skočila je u trećoj seriji 6,97 i preuzela prvu poziciju. Nažalost, Ivana u trećoj seriji nije uspela da popravi rezultat, skočila je do 6,84 i pala je na četvrto mesto. U četvrtoj seriji Ivana Španović je prvi put prestupila, posle tri uspešna skoka. Nalazila se i dalje na četvrtom mestu pošto skakačice ispod nje nisu uspele da premaše njen skok iz druge serije koji je iznosio 6,91. Nije se najbolje odrazila Ivana Španović u petoj seriji, imala je čak 17,7cm lufta kod odraza. U petoj seriji je skočila 6,63, najslabije do sada. Ostala je nada u poslednju seriju.

U šestoj, poslednjoj seriji, Ivana Španović je skočila 6,72. Tako nije uspela da popravi rezultat i završila je kao četvrtoplasirana. Ostaje onaj rezultat iz kvalifikacija kada je skočila 7,00, i ostvarila rekord sezone, čime je pokazala da može bolje od rezultata iz finala.

U poslednjoj seriji prava drama, Nemica Malaika Mihambo je skočila 7.00 i stigla do zlata. Njen skok od 7,00, imala je i Ivana Španović u kvalifikacijama. Na kraju je taj rezultat doneo Nemačkoj najsjajnije odličje. Potisnula je Britni Ris na drugo mesto sa 6.97, a Ese Brum na treće.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE