Marina Maljković posle pobede: Četvrta četvrtina je suština ove ekipe

Srbija je ostvarila veliku pobedu protiv kine i plasirala se u polufinale Olimpijskih igara.

Pokazale su karakter srpske reprezentativke s obzirom da su uspele da preokrenu rezultat u poslednjoj četvrtini.

Pogledajte šta je snaga tima i šta sve ova ekipa može. Svaka od 12 košarkašica ima preciznu ulogu. Ako Saša Čađo, koja je pre nekoliko godina bila nosilac, a sada manje igra, izgovori nešto sa klupe, onda je ta rečenica prava. Svaka koja uđe na dva ili tri minuta odradi svoje. Tako mi funkcionišemo, to smo mi. Zašto smo pobedili danas? Zato što smo Kini oduzeli nešto njihovo – brzu igru, neverovatan protok lopte… Nas krasi nešto drugo, što gajimo od 2011. godine, kada smo počeli od nule. Ako to postoji, ja verujem u njih u svakom trenutku, protiv svakog tima. Za mene je svaka od 12 igračica posebna, za mene je svaka MVP, poručila je selektor Marina Maljković posle velike pobede.

On ističe da je četvrti period utakmice bio pravo lice Srbije.

Tim Srbije uvek dobija kada je pravi tim Srbije, kakve god bile otežavajuće okolnosti i iskušenja najvećeg sportskog takmičenja. Na Olimpijskim igrama ima previše odvlačenja pažnje, raznih situacija sa strane, suza zbog neuspeha nekih nakih naših sportista, suza radosnica posle uspeha. Kad god smo mi taj tim, kad god prevaziđemo spoljašnje faktore, ja onda verujem u njih. Kada nisu tim, onda sam mnogo ljuta na njih. Verujem da im je teško da shvate ogromnu količinu ljutnje. Ja to ne prihvatam i imam strašan problem sa tim. Meni nije problem da izgubimo utakmicu, ali ova četvrta četvrtina je suština ove ekipe.

Sledeći rival je Australija.

Samo sa tim timom možemo nešto da uradimo, jer za sada nismo ništa uradili. Jesmo, pobedili smo veliku ekipu Kine. Ovo je ogromna pobeda. Oni su reprezentacija koja je sastavljena od 12 najboljih igračica u Kini ikad. Tek za nekoliko godina će se shvatiti koga smo mi pobedili. Rekla sam vam prošli put koliko je jači turnir u ženskoj košarci u odnosu na Rio. Neuporedivo… Mi smo tamo imali Senegal, koji smo mogli da dobijemo. Pa Brazil… Neke timove smo mogli ladno da dobijemo, a ovo sada je strašno – 11 odličnih ekipa, završila je Marina Maljković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE