NISU SAMO SMAILAGIĆ I PETRUŠEV: Još dva “američka đaka” na radaru Partizana!

Košarkaški klub Partizan je doveo pet novih igrača, ali ostalo je još prostora da se popune pozicije visokih igrača.

Nekoliko dana je u žiži eventualni dolazak Alena Smailagića koji je raskinuo ugovor sa Golden Stejt Voriorsima, Kao i Filipa Petruševa, ali oni nisu jedini igrači koji bi mogli stići među crno-bele na visokim pozicijama.

Naime, kako prenose beogradski mediji, još dvojica “američki đaka” su na meti Željka Obradovića.

Prvi je Nik Rakočević, momak od 23 godine rođen u Čikagu a srpskog je porekla. On je imao koledž karijeru na univerzitetu USC gde je za četiri godine u proseku beležio 9,5 poena po meču. Igra na poziciji krilnog centra, aprošlu sezonu je proveo u Kini, u ekipi Žeijang. U proseku je beležio 10,6 poena po utakmici.

Drugi igrač je Balša Koprivica. One je nedavno na draftu izabran kao 57. pik od strane Šarlota, ali je ubrzo trejdovan u Detroit. Trenutno je na koledžu Florida Stejt, i prosečno je u dve godine beležio 6,8 poena po meču. Visok je 216 centimetara i igra na poziciji 5. Osvoji je sa reprezentacijom Srbije 2018. godine juniorsko prvesntvo Evrope za igrače do 18 godina.

Zanimljivo je da je zajedno igrao sa Filipom Petruševim i Ar Džej Beretom išao u srednju školu i da su zajedno igrali za Monteverde Akademi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PO ZAVRŠETKU DVA DERBIJA: Zvezda prodaje ulaznice za gostovanje u Novom Sadu

U drugom kolu plej-ofa Superlige Srbije fudbaleri Crvene zvezde gostuju Vojvodini. Crveno-beli iz Beograda ulaze u meč nakon dve pobede...

POVEZANE OBJAVE