ŠAMPIONSKO SRCE: Vaterpolisti upalili motore kada treba, ubedljivo u polufinalu

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Svetskog šampiona Italiju sa 10:6 i plasirala se u polufinale Olimpijskog turnira.

Meč je počeo golovima sa obe strane. Bilo je 2:2 posle uvodnih minuta, s tim što je Srbija golove postizala i postavljenih napada, dok Italija sa igračem više. Od tog trenutka izabranici Dejana Savića “zaključavaju” gol i uvode utakmiu u svoj ritam. Branislav Mitrović je bio nesavladiv, čak i u situacije sa tri igrača više.

Sa druge strane napad je funkcionisao besprekorno. Rešetan je gol Italije sa distance sjajnim šutevima i prednost na poluvremenu je bila velikih 9:3.

U trećem periodu viđen je samo jedan gol. italijani su ga dali početkom četvrtine, dok je Srbija promašila peterac. ipak, velika prednost je dala mogućnost reprezentaciji Srbije da obori ritam i da čuva veliku prednost iz prvog dela.

U četvrtom periodu tačku na ovaj meč postavio je gol Filipa Filipovića za 10:5, na pet minuta pre kraja. To je bio kraj nade Italije da bi mogla stići do preokreta u ovom meču.

Filipović je bio najefikasniji sa 3 gola u ovom meču, dok su Prlainović, Mandić i Raović postigli po 2. Sjajan je bio i golman Branislav Mitrović koji je imao 15 odbrana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE