Rikardo poništio sudijsku grešku, u Humskoj Partizan i Soči idu ispočetka

Soči: Zabolotni – Rodrigao, Barać, Prokin, Margasov, Calagov, Burmistrov, Terekov, Noboa, Popov, Dugandžić

Partizan: Popović – Živković, Vujačin, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Marković, Natho, Pantić, Rikardo

U prvom meču kvalifikacija za Ligu Konferencija Partizan je remizirao sa Sočijem u gostima 1:1 (0:0).

Iznenađujuće ofanzivno počeli su i Soči i Partizan. Nije bilo onog klasičnog ispitivanja snaga, već su oba rivala želela da težište igre prenesu na polovinu protivnika. Prvo uzbuđenje usledilo je u 5. minutu. Lazar Marković je, čini se, pokušao da centrira sa desne strane, lopta mu je prešla preko noge i na opšte iznenađenje pogodila rogalj gola domaćih. Sigurno je i golman Zabolotni bio šokiran.

I dok su fudbaleri Partizana razmišljali kako su lako mogli da dođu do vođstva, umalo gol na drugoj strani. Centarfor Dugandžić je lepo proigran dugom loptom, loše je bio postavljen Vujačić, pa se Hrvat našao oči u oči sa Popovićem koji je hrabrim padom u noge uspeo da zaštiti svoju mrežu. Domaći su tražili penal, ali se sudija iz Moldavije nije oglasio. Soči je zapretio i u 12. minutu, sa distance je tukao kapiten Calagov, ali je Popović bio oprezan i loptu prebacio u korner. Veliku šansu, najbolju u prvih 45 minuta, ruski tim je propustio u 17. minutu. Tarakov je zaboravljen na levoj strani, primio je loptu i zalomio Živkovića, ali je mladi čuvar mreže Partizana ponovo sprečio siguran gol.

Došao je red na šansu za crno-bele. U 20. minutu Rikardo je ”plesao” na levoj strani, uputio vrlo upotrebljiv centaršut, ali na petercu nije bio on nego Danilo Pantić, a vezisti igra glavom nije zaštitni znak. Mnogo sreće imali su Beograđani u 26. minutu. Kao kad je Marković pogodio okvir gola iz nehata, učinio je to i Dugandžić, samo je sada bilo znatno opasnije pošto se lopta odbila od unutrašnje strane stative, a zatim ju je Saničanin ispucao u polje. Partizan je pokušavao da se brani većim posedom lopte, ali je svaki put bilo opasno kad su je izgubili. Tako je u 38. minutu Margasov oštro ubacio loptu sa desne strane, ali se Popović bacio i uhvatio je pre nego što je ona stigla do napadača Sočija.

Poslednja ozbiljna situacija dogodila se pred golom Rusa, kombinovali su dugo, i dosta jalovo, crno-beli, lopta je stigla do Markovića oji je pokušao da iz daljine iznenadi golmana Sočija, ali nije bio precizan. Sve u svemu zadovoljavajući rezultat za srpski tim posle prvog poluvremena na Olimpijskom stadionu u Sočiju, ali na momente vrlo konfuzna igra u odbrani, pa su domaći lako mogli da te greške kapitalizuju. Srećom, pa nisu.

U drugom delu utakmica je imala poprilično miran tok 20 minuta. Nije bilo velikih prilika, a Soči je imao terensku inicijativu iz koje nije stvarao pretnje koje bi trebale da zabrinu crno-bele.

Ipak, posle jedne situacije Vujačić je napravio prekršaj koji je sudija iz Moldavije u prvi mah okarakterisao kao prekršaj van kaznenog prostora. Ipak, nekoliko trenutaka kasnije, njegov pomoćnik ga je pozvao i sugerisao, da je po njegovom mišljenju, faul bio za najstrožu kaznu. Posle gledanja snimka čini se da je doneta pogrešna dluka, ali u kvalifikacijama za Ligu Konferencija nema VAR sistema. S toga je odluka da je penal za Soči ostala, a Kristijan Noboa je bio siguran i doneo je prednost domaćinu.

Ipak, nije se dugo čekalo na izjednačenje Partizana. U 73. minutu Lazar Marković je probio po desnoj strani, i u poslednjem trenutku, pre nego što je lopta izašla u gol aut, uspeo je da uputi centrašut uz samu gol liniju, a na drugoj stativi je odlično reagovao Rikardo koji je doneo izjednačenje na 1:1.

Posle izjednačujućeg gola Partizan je prepustio inicijativu Sočiju, ali je odbrambena linija delovala dosta sigurno. Ipak, domaći su u nadoknadi vremena imali izglednu priliku, pošto nisu iskoristili šut iz odbitka posle odbrane Popovića.

Na kraju, odluka pada za sedam dana u Humskoj, kada će ova dva rivala igrati dok neko ne pobedi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAĆE UPAMĆENO: Zvezda Lejkersa u neočekivanom izdanju tokom utakmice (VIDEO)

Košarkaši Denvera pobedili su LA Lejkerse sa 112:105 na gostujućem terenu u NBA plej-ofu. Poveli sa 3:0 i već u...

POVEZANE OBJAVE