Amerikanke su druga dimenzija, Srbija će braniti bronzu iz Rija

SADSrbija 79:59 (25:12, 16:11, 17:16, 21:20)

Nije uspela ženska košarkaška reprezentacija Srbije da načini čudo u polufinalu Olimpijskih igara i savlada selekciju SAD-a. Amerikanke su prejake za sve rivale, pa tako i za najbolju reprezentaciju Evrope. Ostaje bitka za treće mesto i bronzanu medalju, koju smo osvojili i na prethodnim Irama u Brazilu.

Držale su se naše košarkašice do polovine prve četvrtine, ali je posle nesportske greške Jelene Bruks selekcija SAD-a otišla na prvu ozbiljniju prednost, da bi u 9. minutu bilo 21:8 za najbolju selekciju sveta. Posle prvih deset minuta igre Amerikanke su vodile sa 25:12. Tek sredinom drugog perioda ubacili smo prvu trojku, ali je razlika i dalje bila dvocifrena. Pokušavale su naše košarkašice da uhvate priključak, ali je prednost rivalki samo rasla do odlaska na odmor. Na poluvremenu je bilo 41:23 za SAD.

U drugom poluvremenu drame nije bilo, Amerikanke su malo spustile tempo, znajući da ih očekuje finale, a i srpskim košarkašicama je bilo jasno da će morati u borbu za bronzu, koju su osvojile i na prethodnim Igrama u Riju. Treći period pripao je Amerikankama sa samo poenom razlike, ali je prednost i dalje bila ogromna i praktično nedostižna. Na kraju je Drim tim slavio sa tačno 20 koševa razlike, bilo je 79:59.

Evropskim prvakinjama ostaje borba za bronzu, u subotu od 9 sati po našem vremenu, a protivnik će biti poražena selekcija iz drugog polufinala u kome se sastaju Francuska, vicešampion Starog kontinenta i domaćin Japan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSVOJIO JE BUNDESLIGU: Fudbaler Bajera otkrio gde bi da nastavi karijeru

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena, protiv Verdera su potvrdili titulu šampiona Nemačke. Prvu u 120 godina dugoj istoriji kluba. Sada su...

POVEZANE OBJAVE