Utakmica za infarkt: Delfini sa ivice ponora do borbe za zlato!

Španija – Srbija 9:10  (0:2, 5:2, 2:1, 2:5)

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Tokiju. Oni su u polufinalu savladali selekciju Španije sa 10:9, iako su u jednom trenutku imali tri gola zaostatka. Delfini će tako braniti zlatnu medalju osvojenu pre pet godina u Riju. Meč obeležila fenomenalna partija na golu Branislava Mitovića ali i činjenica da je Furija, u trećoj četvrtini, vodila sa 7:4., jer je Srbija, granitnom defanzivom, stigla do velikog preokreta.

Start meča obeležila je razmena isključenja na obe strane. Odmah na startu Španci su počeli agresivno. Imali su igrača više, ali je Branislav Mitrović uspeo da odbrani. U narednom napadu i Srbija je imala igrača više ali ga nije iskoristila. Ni Španija nije iskoristila drugog igrača više.

Meč protiče u reviji promašaja na obe strane ali i odličnoj odbrambenoj partiji našeg golmana. Tek u šestom minutu postignut je prvi gol, kada je Filip Filipović, nakon igrača više za Srbiju, savladao španskog golmana. Još jednom su naši igrači iskoristili igrača više i Prlainović je povisio vođstvo na 2:0. Tim rezultatom se otišlo na odmor a naš tim pokazao je odličnu timsku odbranu.

Španci su odmah na početku druge četvrtine smanjili rezultat preko Munariza. Iskoristili su našu grešku u začetku napada. Selekcija Srbije imala je nekoliko prilika da se ponovo odlepi na dva gola prednosti ali nisu bili uspešni. To su Španci iskoristili i izjednačili na 2:2. Odmah su Španci iskoristili našu grešku u odbrani i prvi put poveli sa 3:2. Španci su duplirali prednost koristeći naše defanzivne propuste.

Posle praznog hoda naše selekcije, gol je konačno postigao Dušan Mandić i smanjuje na 4:3. Na kraju prvog poluvremena, Španci imaju gol prednosti 5:4. Naši reprezentativci nisu uspeli da, u nekoliko navrata, iskoriste igrača više i vrate meč u egal. Značajno lošija igra u odbrani u drugoj četvrtini, rezultirala je zaostatkom posle prvog dela igre.

Loše su počeli naši igrači i treću četvrtinu ali se trude da odbranom nivelišu zaostatak. I dalje je gol prednosti za Španiju. Naši vaterpolisti ponovo propuštaju mnogo šansi da se vrate u meč. Zahvaljujući njihovim promašajima, i našoj odbrani, rezultat je i dalje takav. Ipak, Španci su ponovo poveli sa dva gola prednosti, 6:4 pred kraj trećeg perioda.

Povisila je furija rezultat na 7:4 i tako, pred četvrtu četvrtinu, stvorila skoro nedostižnu prednost. Strahinja Rašović konačno je postigao gol za našu selekciju i smanjio rezultat na 7:5.

Ponovo je naša reprezentacija, na početku četvrte četvrtine, propustila priliku da smanji na gol zaostatka uprkos odličnoj odbrani i velikom trudu Branislava Mitrovića. Ipak, uspeli smo da smanjimo rezultat na 7:6 nakon iskorišćena dva igrača više koja smo imali. Prlainović u Srbiji i Domingez u Španiji igrači su koji su isključeni. Naša ekipa neverovatnom požrtvovanošću uspeva da održi egal rezultat.

Mada, rumunski sudija Aleksandresku priznao je gol Španiji, iako je Mitrović odbranio, pa furija vodi 8:6. Ipak, Dušan Mandić uspeo je da smanji na 8:7. Kasnije je Stefan Mitrović anulirao rezultat, pa se Srbija vratila iz minusa od tri gola na nešto više od 2 minuta do kraja meča.

Filip Filipović je 30 sekundi pre kraja meča doneo gol prenosti Srbiji. Ispostaviće se da je to bio poslednji gol na meču, vredan finala olimpijskih igara gde će naša selekcija odmeriti snage sa Grčkom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Boltauzera, Amerikanac oštro po Slovencu

Košarkašku javnost uzburkala je vest prema kojoj se poznati slovenački sudija Matej Boltauzer tereti za krađu na beogradskom aerodromu. U...

POVEZANE OBJAVE