Ostoja Mijailović: Partizan je trenutno jedan od najozbljnijih košarkaških projekata u Evropi

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović u razgovoru za Mocart sport govorio je o budžetu Partizana, oproštaju Novice Veličkovića, Smailagiću i mnogim drugim temama.

S obzirom na to da je Partizan doveo fantastična pojačanja ovog leta na čelu sa slavnim trenerom Željkom Obradovićem, Mijailović navodi da je Partizan trenutno jedan od najoubiljnih košarkaških projekata u Evropi.

Jedno od novih zvučnih imena u redovima crno-belih je i dolazak Alena Smailagića.

Posebno mi je milo da, otkako smo vratili Željka Obradovića u klub, te otkako je došao Zoran Savić, mediji u Evropi i u Srbiji, nisu dobili nijednu tačnu informaciju oko toga koga smo potpisali. Nismo izlazili u medije, nije se znalo, kao što ni sada neću reći koga ćemo potpisati. Ali, mogu da kažem da nas očekuju važni i kvalitetni potpisi u narednih nekoliko dana ili nedelja. Da kompletiramo tim, a ambicije su jasne. Želim da javnost zna da se situacija promenila oko priča koje su kružile da Partizan nije dobar za razvoj mladih domaćih igrača. Gledaćemo da potpišemo kvalitetne domaće igrače gde će oni imati priliku da se razvijaju u najtrofejnijem klubu sa najboljim i najtrofejnijim trenerom, rekao je Mijailović.

Dao je odgovor i na najčešće postavljeno pitanje u srpskoj košarkaškoj javnosti. Odakle Partizanu pare za tolika pojačanja?

Mi budžet nikada nismo krili. Agencija za privredne registre izbacuje javne podatke odakle dolazi novac: koji je privatan novac, koji dolazi od države ili privatnih sponzora. Ko želi informaciju dobiće je na nekoliko klikova. Partizan je klub od nacionalnog značaja, imamo podršku države i to ne krijemo niti ćemo ikada kriti. Osim što imamo pomoć države, nama su naši navijači najveći sponzor. Nismo prošle sezone imali tog sponzora. Nama su u poslednje četiri godine više od 40% prihoda dolazi od karata. Moram to da istaknem. Apsolutno ćemo na tome izgraditi budžet, imaćemo dosta privatnih spoznora, privatnih kompanija koje su raspoložene da ulaže pre svega zbog dolaska Željka Obradovića. On je brend za sebe. Partizan je trenutno jedan od najozbiljnih košarkaških projekata u Evrop, kazao je on.

Partizan će svojim navijačima prirediti spektakl u Areni. U pitanju je oproštaj Novice Veličkovića

“Mogu sada ekskluzivno da vam kažem da ćemo 16. septembra u Areni ugostiti aktuelnog prvaka Evrope, ekipu Anadolu Efesa. Ta utakmica će ujedno biti i oproštaj našeg dugogodišnjeg kapitena i legende kluba, Novice Veličkovića od aktivnog igranja. Očekujemo sjajnu atmosferu, verujem da će to biti pravo uživanje za sve navijače Partizana, zaključio je Mijailović za Mocart sport.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE