Pet takmičara, a tri medalje u Tokiju

Mnogo je ”malih” zemalja koje su bile izuzetno rezultatski uspešne na Olimpijskim igrama u Tokiju. Posebna priča je San Marino, koji je u Japan stigao sa pet učesnika, a vraća se sa čak tri osvojene medalje.

Ova zemlja ima manje od 34 hiljade stanovnika, ali su se njeni sportisti tri puta peli na pobedničko postolje. Do ovih Igara San Marino nije imao nijednu medalju sa najveće svetske smotre sporta. Prvu medalju u istoriji, svojoj zemlji posle 61 godine donela strelkinja Alesandra Perili u trap gađanju, u disciplini gađanje glinenih golubova, kada je osvojila bronzu.

U istoj disciplini Alesandra Perili je u paru sa Đan Markom Bertijem osvojila još jednu medalju, da bi na kraju i rvač Majls Amin osvojio bronzu u rvanju slobodnim stilom u kategoriji do 86 kilograma. San Marino je prvi put na Olimpijskim igrama učestvovao 1960. godine u Rimu, a u Tokiju su imali predstavnike u streljaštvu, rvanju, džudou i plivanju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Ligu Nacija

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za VI Ligu nacija 2024. u ponedeljak,...

POVEZANE OBJAVE