Sonja Vasić: Najteže će biti kada se one okupe, a ja budem gledala sa strane

Jedna od najboljih svetskih košarkašica Sonja Vasić danas je na Olimpijskim igrama protiv Francuske odigrala i svoj poslednji meč u igračkoj karijeri.

Od reprezentacije Srbije zajedno sa Sonjom oprostila se i Jelena Bruks.

Sigurno da je na neki način veličina ovog tima što je njih deset od jutros samo gledalo mene i Jelenu. Bio je ovo jedan emotivan dan, možda je u nekom trenutku i pogrešno usmerio naše emocije što se tiče utakmice. Ali, mislim da to i govori o ovom tim, kazala je Vasić.

Sonja je još pre nekoliko meseci najavila odluku o kraju karijere.

– Veoma mirna sam sa sobom zbog ove odluke zato što nema za čime da žalim. Ako sam kao dete uvek osećala da će mi možda u profesionalnoj karijeri, koliko god da sam se ostvarila, ostajati žal za uspesima sa Srbijom, mislim da smo to nadomestile poslednjih godina na najbolji način. Verujem da su oni koji su nas istinski pratili ako ekipu, videli koliko smo mi sa žarom, emocijama i borbenošću uvek predstavljale Srbiju, da znaju šta to znači za nas, ma kakve da smo sezone imale, bile povređene, imale lične probleme ili ne, za nas je nacionalni dres bio nešto posebno. Samim tim i odnosi koje imamo ekipi su nešto drugačije za nas. Tako da, nemam za čime da žalim, rekla je ona.

Sonju nakon povratka u Srbiju čeka početak novog života.

Da probam prvo da budem malo odmorna za promenu. Mislim da će mi biti potrebno nekoliko meseci da dođem sebi posle celog ovog leta, s obzirom na to da je išlo turbulentno, od najvećih visina do najvećih padova. Ali, mislim da će mi najteže biti kada se one opet skupe i kada budu igrale, a ja to budem gledala sa strane. Mislim da su one svesne da neće imati veću podršku od Jelene, mene… i ko god još da se povuče. Da samo mi koje smo prošle sve ovo sa njima, možemo da znamo koliko to njima znači, da ih na pravi način podržavamo i da smo uvek uz njih, dodala je Vasić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u...

POVEZANE OBJAVE