Kenijac odbranio zlato iz Rija

Maratonskom trkom završena su atletska takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Do zlatne medalje stigao je svetski rekorder i pobednik sa prethodnih Olimpijskih igara 2016. godine, Eliud Kipčoge. Kenijac je osvojio zlato i i Riju pre pet godina i dokazao da je jedan od najvećih maratonaca u istoriji. Pre te dve zlatne medalje u maratonu, Kenijac je bio drugi u Pekingu i treći u Atini na 5000 metara, pa je ovo njegova četvrta olimpijska medalja. Na 30. kilometru se odvojio od ostatka grupe i na kraju slavio sa viškom od minuta i 17 sekundi (2.08,38). Srebro je otišlo u Holandiju, osvojio ga je Abdi Nageje, dok je treći kroz cilj prošao Bašir Abdi iz Belgije.

Jedan od favorita, 32-godišnji Stiven Kiprotič iz Ugande odustao je maratonske trke. Olimpijski šampion iz Londona 2012. viđen je kako hoda neposredno posle oznake od 10 kilometara i za njega je trka bila završena. Olimpijski šampion Eliud Kipčoge je, ujedno, svetski rekorder u maratonu sa vremenom 2:01.39.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE