Kakva dominacija: Vaterpolisti Srbije osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju

Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Oni su u finalu bili bolji od selekcije Grčke rezultatom 13:10.

U uvodnim trenucima utakmice videli smo prilično izjednačenu igru, Grci su dobro koristili igrača više ali naši reprezentativci su postizali fantastične golove. Prvu četvrtinu završili su sa prednošću od 6:3.

U drugoj četvrtini prvi napad je pripao Grcima, postizali su strašne golove i ubrzo došli do izjednačenja 7:7. Dejan Savić je bio primoran da traži tajm-aut.

Fantastičan pogotak za “delfine” postigao je Prlainović i odveo našu selekciju na poluvreme sa prednošću od 8:7. Prednost naše selekcije povećao je Mandić fantastičnim pogotkom.

Međutim ni Grci se nisu predavali, u ovoj utakmici su pokazali da nisu slučajno u finalu opet su izjednačili na 9:9. Prava drama odigrala se u bazenu, dobra igra prikazana je i sa jedne i sa druge strane. Na kraju treće četvrtine rezultat je bio 10:9 za našu selekciju.

Grci su se opet približili, ali naši vaterpolisti se se pet minuta pre kraja odmakli na tri poena prednosti. Sjajan gol postigao je Dušan Mandić četiri minuta pre kraja utakmice.

U poslednjim minutima utakmice fantastično su se naši branili sa igračem manje, nisu dozvolili Grcima da se približe i po ko zna koji put obradovali naciju i pokazali da su nedostižni u ovom sportu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Puma predstavila dres Srbije za EURO (FOTO)

Jedna od stvari koji se najviše iščekuju pred neko veliko fudbalsko takmičenje su predstavljanja novih dresova reprezentacija učesnika. Tako je...

POVEZANE OBJAVE