Krem svetske košarke: Izabrana idealna petorka OI

Pobedom vaterpolista Srbije nad Grčkom i zvanično je završen takmičarski deo programa Olimpijskih igara u Tokiju pre ceremonije zatvaranja.

Košarkaši SAD-a po četvrti put uzastopno, osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, još od Pekinga 2008. godine.

Francuzi su uspeli, u grupi da prekinu njihov nestvaran niz uzastopnih pobeda, ali ostali su kratkih rukava u završnoj borbi.

Svetska košarkaška federacija, FIBA, proglasila je idealnu petorku turnira.

U njoj su se našli: Peti Mils iz Australije, Španac Riki Rubio, Slovenac Luka Dončić, francuski centar Rudi Gober i, MVP turnira, Kevin Durant.

Mils je bio najzaslužniji za osvojeno bronzano odličje Australije. Luka Dončić je, na debitantskom nastupu na OI, predvodio svoju reprezentaciju do borbe za medalju. Španija je zaustavljena u ranijoj fazi, ali se u timu Furije istakao Rubio. Rudi Gober predstavljao je važnu kariku u odbrani Francuske koja se domogla srebra. Kevin Durent je zasluženo poneo epitet najkorisnijeg igrača turnira, pomogavši svojoj ekipi u odsudnim momentima, pogotovu polufinala sa Australijom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE