NIŠTA OD BALKANSKOG DERBIJA: Bleda Zvezda bez plej ofa LŠ!

Šerif Tiraspolj – Crvena Zvezda  1:0 (1:0)

Arboleda 47’,

Šerif: Atanasijadis, Žulijen, Dulanto, Arboleda, Kristijano, Til, Ado, Kolovos (od 67′ Jansane), Traore (od 85′ Bizjak), Kastanjeda, Luvanor

Crvena Zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo (od 77′ Gavrić), Srnić (od 61′ Nikolić), Falko (od 46′ Ben), Katai (od 64′ Krstičić), Ivanić, Dioni (od 46′ Krstović)

Fudbaleri Crvene Zvezde poraženi su u od Šerifa iz Tiraspolja u revaš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Šampiona. Domaćini su slavili sa i tako ostavili crveno bele bez šanse da se bore za učešće u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Evropi. Takođe, izostao je balkanski derbi između crveno belih i Dinama iz Zagreba.

Crvena Zvezda je i na ovom meču krenula agresivno u želji da od starta nametne svoj ritam. Zapretili su crveno beli u trećem minutu ali je, nakon kornera, Degenek bio neprecizan. Ponovo je nakon kornera, Zvezda imala dobru šansu u 8. minutu, ali je ovaj put, Dragović bio neprecizan.

Zvezda preti preko udaraca iz ugla, dok Šerif stvara ozbiljnije šanse iz igre. U 18. minutu imali su ozbiljnu priliku ali bili su neprecizni. U isto vreme, Slavoljub Srnić dobio je žuti karton zbog starta sa obe noge. Nastavila je Zvezda sa napadačkom igrom i stvaranjem šansi ali bez pogotka.

Meč je sada obeležila grublja igra fudbalera Šerifa jer su Kristijano i Kolovos dobili žute kartone zbog faulova nad Srnićem i Ivanićem. Ozbiljnu šansu je imao Šerif u 31. minutu, ali šut Traorea odbranio je Borjan. Zvezda loše pokriva u odbrani a organizacija igre svodi se na individualna rešenja.

Tek na samom kraju poluvremena, Zvezda je, preko Falka, uputila prvi šut u okvir gola Šerifa. Već u narednom napadu stigla je kazna i Šerif od 46. minuta vodi golom Danila Arbolede. Nakon izvedenog slobodnog udarca, on se najbolje snašao u šesnaestercu Zvezde i savladao Borjana.

Šerif je bolje krenuo u drugo poluvreme i stvarali su šanse. Bolje se domaćini brane i koriste letargičnost u Zvezdinoj igri stvarajući opasne prilike iz kontra napada. Probao je Ben u 60. minutu, nakon centaršuta Gajića, ali je bio neprecizan. U 61. minutu ušao je Veljko Nikolić i odmah je imao priliku ali mu je Atanasijadis odbranio odličan šut. Tri minuta kasnije, Milan Rodić je zaradio žuti karton u želji da spreči kontra napad Šerifa.

Najbolju priliku za Crvenu Zvezdu, u drugom delu igre, imao je Mirko Ivanić u 66. minutu ali mu je Atanasijadis odbranio zicer. Šerif je onda uzvratio preko Jansanea, ali je Borjan bio priseban. Morao je Zvezdin golman ponovo da vadi kestenje iz vatre kada je šutirao Kastanjeda. Preuzeli su Moldavci inicijativu i pokušavaju da drugim golom reše pitanje pobednika.

Borjan je ponovo spasao Zvezdu kada je u 81. minutu odbranio šut Kastanjede. Šerif je ponovo bio u naletu ali je, pukom srećom, crveno beli nisu primili gol. Videla se u tim napadima sva inferiornost našeg tima, u odbrani i u napadu. Zvezda je u 90. minutu imala još jednu šansu da izbori produžetke, ali niko nije reagovao na centaršut Milana Rodića.

Utakmica je produžena za 4. minuta. Zvezda je jalovo napadala i ostala bez plej ofa za Ligu šampiona. Ona će u plej ofu za Ligu Evrope igrati protiv rumunskog Kluža. Ukoliko tu ispadne, garantovano joj je mesto u grupnoj fazi Lige konferencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE