DRAMA U HUMSKOJ: Vujačić heroj Partizana protiv Sočija!

Partizan – Soči 2:2 (0:1); 4:2 nakon penala

Terehov 33′, 76′- Jojić 54′ Šćekić 90′,

Partizan: Popović (od 110′ Stevanović), Saničanin, Vujačić, Natho (od 66′ Suma), Gomeš, Zdjelar, Živković, Jojić (od 84′ Terzić), Marković, Urošević (od 110′ Obradović),  Holender (od 71′ Šćekić),

Soči: Džanaev, Barać, Rodrigao, Prohin, Zaika (od 69′ Burmistrov), Calagov, Noboa, Tarekov, Popov (od 69′ Margasov), Jusupov (od 78′ Angban), Baršov (od 72′ Vorobjev)

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej of kvalifikacija za Ligu konferencija. Crno beli su, nakon penala, pobedili favorizovani Soči, iako su dva puta gubili tokom utakmice. To je jedina pobeda srpskih predstavnika večeras, obzirom da su Čukarički i Vojvodina ubedljivo poraženi.

Partizan je u 6. minutu imao dobru priliku nakon centaršuta Markovića sa desne strane ali je ostalo samo na korneru. Crno beli su bolje počeli meč i agresivnije napadaju ka golu ruskog tima. U 15. minutu, dobro je šutirao Lazar Marković, ali je Džanaev sprečio pogodak. Odmah nakon kornera, Igor Vujačić nije dobro poklopio loptu, tako da je propuštena izgledna prilika.

U 25. minutu Lazar Marković je odlično prošao i izborio slobodan udarac. Pokušaj Bibrasa Natha odbranio je Džanaev na impresivan način. Soči je iskoristio nesmotrenost igrača Partizana i u 33. minutu došao do vođstva golom Sergeja Terehova. Time se značajno komplikuje situacija za crno bele, kojima su sada potrebna dva gola za prolaz dalje.

Rusi su od tada preuzeli inicijativu i aktivniji su u napadu. Partizan je pokušavao, ali nije imao konkretnu priliku da se savlada golman Sočija. Gosti odlaze na odmor sa prednošću od 1:0.

Partizan je i u drugom poluvremenu krenuo agilnije što je u 54. minutu iskoristio Miloš Jojić i izjednačio na 1:1. Nakon ovog pogotka, crno beli su nastavili da napadaju i stvaraju šanse. Trener Stanojević, umeso Bibrasa Natha, uveo je Sejdubu Sumu kako bi pokušao da postigne i drugi pogodak.

Međutim, Rusi su iskoristili greške u Partizanovoj odbrani i u 76. minutu Terehov je ponovo pogodio za vođstvo od 2:1. Odmah nakon toga Angban je imao šansu, ali mu je odbranio šut Aleksandar Popović. U 83. minutu, imali su crno beli izglednu priliku, ali je Sejduba Suma promašio loptu, iako je bio sam pred golmanom.

Pokušavali su crno beli da, pritiskom, dođu do gola, ali je to izgledalo jalovo. Ipak, u 90. minutu, Partizan je uspeo da postigne gol nakon kornera, i sjajnog udarca Aleksandra Šćekića što meč vodi u produžetke.

Partizan je u prvom nastavku i dalje krenuo agresivnije u želji da pritisne Soči. Ipak, Rusi su u 97. minutu imali kolosalnu priliku ali je dobro reagovao Aleksandar Popović. U 103. minutu odlični Igor Vujačić je sklonio loptu sa gol linije i sprečio siguran pogodak ruskog tima.

Početak drugog produžetka obeležila je inicijativa Partizana koji ne bi želeo da meč ode u penale. Međutim, sudeći po igri obe ekipe, sve je veća mogućnost da će se to i dogoditi. Tako je i bilo, pa će jedanesterci odlučiti ko će u plej of.

Odmah u prvoj seriji, Cagalov je pogodio stativu, dok je Živković bio precizniji.

U drugoj seriji za Ruse je bio precizan Vorobjev, a Gomeš je preciznim šutem, održao prednost crno belih.

Treću seriju za Soči otvorio je Žoazinjo pogotkom. Sejduba Suma je, sa druge strane, pogodio, ali uz mnogo sreće i odbitka od stative i golmana.

Rodrigao je šutirao za Ruse u četvrtoj seriji ali mu je Stevanović odbranio i obezbedio svom timu meč loptu za prolaz.

Ključni penal šutirao je Vujačić i svojim pogotkom poslao Partizan na megdan Santa Klari u plej ofu

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OD TROFEJA NADAJU SE SAMO LŠ: Tuhel spreman za odlazak, navijači misle drugačije

Fudbaleri Bajerna iz Minhena prekinuli su niz od 11 uzastopnih titula šampiona Nemačke. Umesto njih, prvu u istoriji prigrabio je...

POVEZANE OBJAVE