Pijetlović: Namerno sam pravio pritisak u Tokiju

Duško Pijetlović sumirao je utiske nakon osvajanja zlata na Olimpijskim igrama. On je bio gost Jutarnjeg programa TV Prva, a pričao je o putu zlatne generacije do novog uspeha.

-Kada se sedne sa porodicom, oseti se prava energija i zbog čega sam sve ove godine radioLakše je nama u bazenu, nego ljudima koji gledaju. Teško je gledati utakmice reprezentacije. Najbitnije mi je da su sinovi ponosni na mene, rekao je sjajni vaterpolista.

Vaterpolisti su odbranili zlato osvojeno u Riju.

-Svake godine je sve teže i teže osvojiti. Ovo je istorija koju smo ispisali. Dugo trajemo, dugo smo tu, a jedini razlog zašto smo tu jeste da ispišemo istoriju. Skoro 20 godina smo tu svi, to nas je sve pokretalo i davalo energiju.Bilo je napeto, ne znam koja Olimpijada je bila teža, Rio ili Tokio. Stariji smo sad, trebalo nam je više energije. Na početku nismo bili fokusirani, imali smo padove u igri, bili smo uplašeni. Ali, mi ne znamo da igramo bez velike tenzije.

Najvažnija pobeda bila je u polufinalu nad Španijom.

-Finale nije bilo toliko strašno. Najviše smo se istrošili u polufinalu protiv Španije. Nisam video toliko emocija tokom davanja izjave kao kod Mandića. Naboj emocija i energije u svojoj karijeri nisam video.Išli smo sa bojazni da možemo da ispadnemo u četvrtfinalu. Kada smo prošli polufinale nama je pao kamen sa srca. Namerno sam pravio pritisak tokom takmičenja, pošto mi ne znamo da igramo bez tenzija.

Pijetlović je završio reprezentativnu karijeru, a od naredne sezone braniće boje Novog Beograda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE