IVKOVIĆ O OBRADOVIĆU: Iza Željka stoji jedan ogroman rad

Povratak Željka Obradovića u Partizan izazvao je pravu detonaciju u evropskoj košarci.

Višetruki osvajač Evrolige, vraća se u klup, sa kime je pre 30 godina, osvojio to takmičenje kao igrač, a kasnije je bio trener.

Taj događaj izazvao je brojne reakcije, pa se na to osvrnuo još jedan čuveni srpski trener, Dušan Ivković, u razgovoru za Večernje Novosti.

Razgovarali smo o tome i pre nego što je doneo tu odluku, mi smo kumovi i veoma smo bliski. Rekao sam mu da je to veliki rizik, ali i da je jako dobro za našu košarku. Preovladala je Željkova velika i prevelika ljubav prema Partizanu.Ne verujem da može nešto da izgubi. Šta bi mogao da izgubi? Iza Željka stoji jedan ogroman rad, fantastični rezultati, tako da nema šta da izgubi. Verujem u njegov rad, može samo da pomogne i Partizanu i našoj košarci. Željko smatra da Beograd poseduje dovoljno kapaciteta da ima dva kluba u Evroligi. – rekao je Ivković.

On je govorio i o želji da se crno beli vrate, posle dugog niza godina, u Evroligu.

Partizan je jedini naš klub sa titulom Evrolige i logično je da navijači žele da igra u najboljem takmičenju. Međutim, pravilo je da svi veliki klubovi imaju krizne periode, kada padaju i ispadaju iz najvećih takmičenja. Veliki klub ne čine samo trener i igrači, već i navijači. Ako oni to očekuju i ako postoje uslovi, trebalo bi ispuniti njihovu želju. Ali, to se ne može preko noći. Niko ne može da garantuje da će Partizan dogodine biti u Evroligi. Ukoliko su obezbeđeni svi uslovi, trebalo bi verovati da će Partizan sa Željkom Obradovićem uspeti da ostvari taj cilj, ali to nije lak posao. – zaključio je Ivković.

Ovaj proslavljeni stručnjak, u svojoj karijeri, vodio je Radnički i Partizan, Aris, Šipenku, Panionios. U Evroligi bio je na klupi Olimpijakosa i Anadolu Efesa. Sa crveno belima iz Atine bio je pobednik Evrolige 2012. godine, a pre toga je 1997. već osvajao taj trofej.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još uvek nije kasno: Uključi se u „trku“ i osvoji kartu za EURO!

Kladi se u Meridianu i osvoji kartu za EURO! April se približio  samom kraju, što znači da nam je ostalo...

POVEZANE OBJAVE