La liga: Barselona odlična i bez Mesija, Atletiko i Sevilja sigurni na startu sezone

U okviru prvog kola Španske primere, danas su na programu bila tri meča. Branilac titule Atletiko, novu sezonu počeo je u Vigu protiv Selte. Svoj prvi zvaničan meč bez Lea Mesija, Barselona je odigrala na Kamp Nou, protiv Real Sosijedada. U poslednjem meču večeri sastali su se Sevilja i novi prvoligaš Rajo Valjekano.

Atletiko je dobro počeo pohod ka odbrani trofeja pošto je poveo u 23. minutu, golom Anhela Koree. Selta je u 59. minutu izjednačila, golom Ijaga Aspasa sa penala. Korea je ponovo postigao gol za Jorgandžije, pet minuta kasnije i, crveno beli iz Madrida će želeti da zadrže pozitivan rezultat. Pri kraju meča, Ugo Maljo i Mario Ermoso dobili su crvene kartone zbog protesta i agresivnog ponašanja.

Fudbaleri Barselone odigrali su svoj prvi meč bez legende kluba Lea Mesija. Tim Blaugrane poveo je u 19. minutu preko Đerara Pikea na asistenciju Memfisa Depaja. Vođstvo domaćina duplirao je Martin Brajtvajt na dodavanje Frenkija de Jonga u nadoknadi prvog poluvremena. Danac je ponovo postigao pogodak u 59. minutu povisivši na 3:0. Međutim, Sosijedad je uspeo da smanji zaostatak na 3:2 i uvede meč u dramatičnu završnicu. Serđi Roberto je, međutim, otklonio sve dileme oko pitanja pobednika golom u prvom minutu nadoknade drugog dela.

U poslednjem meču fudbaleri Sevilje savladali su ekipu Veljekana sa 3:0. Prvi gol na utakmici postigao je Jusuf En Nesiri sa bele tačke. Prednost Sevilje uvećao je Erik Lamela. On je šutirao unutar šesnaesterca, lopta je pogodila jednog igrača, promenila smer i ušla u gol. Ubedljivu pobedu Sevilji doneo je isti fudbaler na asistenciju strelca prvog pogotka En Nesirija. Naš fudbaler Nemanja Gudelj ušao je ugru u 89. minutu i uputio šut ka protivničkom golu, ali je Dimitrijevski uspešno intervenisao.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA KATALONACA: Ernangomez već nezadovoljan! (VIDEO)

Košarkaši Barselone bore se tri kola pre kraja za prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrolige. Doigravanje u Španiji će takođe...

POVEZANE OBJAVE