NEMAJU IZBORA: Firma Great Horizon prodaje Inter za 600.000.000 evra, već se zna i kupac

Inter u naredne tri godine mora vratiti 340 miliona evra duga, premda je ovog leta od prodaje igrača zaradio oko 170 milion eVra, otkriva Italijanski Il Fatto Quotidiano.

Ukupna dugovanja Intera idu iznad 700 miliona evra i njegovi vlasnici nemaju puno vremena da vrate minimalno polovnu te svote.

Naime, firma Great Horizon, koja u vlasništvu ima 68% upravljačkih sredstava nad klubom, pozajmila je 275 miliona od Oaktreea, američke globalne kompanije za upravljanje imovinom.

Dug prema toj kompaniji mora biti vraćen u naredne tri godine, a obzirom na to da godišnja kamata na pozajmljeni novac iznosi 9%, to znači da Inter duguje 340 miliona evra.

No, to nije sve. Ranije spomenuti izvor navodi da Inter ima obaveze u iznosu od 375 miliona evra, koje mora isplatiti do kraja 2022. godine.

Klub je zbog finansijske krize smanjio plate igračima te prodao Romelua Lukakua u Čelsi za 115 miliona evra i Hakimija u PSŽ za 60 miliona evra.

Većinski vlasnici Intera su početkom ove godine odbili ponudu BC Partnersa, britanske investicijske kompanije, koja je navodno nudila 700 miliona evra za preuzimanje upravljačkih sredstava.

Sada Il Fatto Quotidiano piše da je Great Horizon spreman prodati Inter za 600 miliona evra, a navodno su Britanci i dalje zainteresovani.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA: Budućnost bez većih problema u polufinalu

Posle ubedljive pobede u Podgorici, košarkaši Budućnosti su poprilično lako savladali Zadar kao gosti Na taj način Podgoričani su...

POVEZANE OBJAVE