BRAVO SRBIJO: Boško ide na lečenje, Meridian kupio zastavu sa potpisima olimpijaca!

Posle tri meseca borbe – trka sa vremenom je dobijena, a maleni dečak Boško Gugleta, uz pomoć donacije čitave Srbije i kompanije Meridian, kreće put Budimpešte po još jednu pobedu!

Meridian za malog Boška! Vest koju smo svi čekali – novac za lečenje dečaka koji je ujedinio celu zemlju danas je u celosti prikupljen, dok je potez kompanije Meridian zadivio celu Srbiju.

Ova kompanija pobedila je na humanitarnoj licitaciji na kojoj se, za potrebe Boškovog leka, našla zastava Srbije sa potpisima naših olimpijaca iz Tokija. Najveće ime u svojoj delatnosti, tako je još jednom pobedilo u najvažnijoj sportskoj disciplini – humanost i odgovornost. Ovog puta Meridianu su na neki način pomogli i srpski sportisti.

Sve je počelo plemenitim gestom Jelene Korizme, koja je na doček olimpijaca donela zastavu Srbije i prikupila njihove autograme, kako bi se na licitaciji – i to što hitnije – prikupio novac za malog Boška.

Na zastavi se našlo tačno 24 potpisa, među kojima su naši zlatni vaterpolisti, Milica Mandić, Zuran Datunašvili, Maja Ognjenovi, Milena Rašić, Dejan Majstorović, Damir Mikec i drugi sportisti, koji su na taj način pomogli ovu akciju.

Podsetimo, Boško Gugleta ima samo sedam meseci i boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA), jedne od najopasnijih bolesti koje pogađaju decu uzrasta do dve godine, a za čije je lečenje u Budimpešti bilo potrebno sakupiti 2.5 miliona evra. I u čemu smo svi zajedno, nakon sedmica i sedmica samoinicijativnih humanitarnih bazara, licitacija, donacija, koncerata, kampanja – uspeli.

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Tako je lider u industriji igara na sreću prošle godine okupio čitavu domaću košarkašku scenu, organizacijom humanitarnog turnira u šutiranju trojki kako bi se prikupila sredstva za lečenje male Sofije Markuljević, kojoj se u velikoj pobedi danas pridružio i Boško.

Meridianova godina u znaku humanosti i solidarnosti

Današnji gest Meridiana samo je kulminacija leta u znaku humanosti. Srbija je na Olimpijskim igrama osvojila rekordnih devet medalja, od toga tri zlatne, a ova kompanija je u humanitarne svrhe donirala 900.000 RSD!

Olimpijske igre su nam donele mnogo radosti i veselja, ali mesecima pre toga, Srbija se, kao i čitav svet, nosila sa velikim problemima i opasnosti zvanoj koronavirus. Kompanija Meridian je i tada bila uz svoj narod.

Od početka kovid pandemije, volonteri ove kompanije su neprestano osnaživali pojedince i institucije koje su na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa.

Kao šampion društvene odgovornosti, Meridian je uputio milionske donacije zdravstvenom sistemu Srbije i zemalja regiona u borbi protiv virusa.

Paketi pomoći dopremljeni su u preko 40 gradova, a neumorni volonteri obišli su preko 100 zdravstvenih ustanova Srbije i regiona.

Meridian se priključio i akciji promocije masovne imunizacije stanovništva u Srbiji i širom sveta (UNICEF), a svojim primerom već godinama podstiče građane da se uključe u akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Kultura i umetnost možda su i najviše trpeli tokom pandemije – zato je Meridian posebne napore ulažio u oživljavanje kulturne scene u jednom od najvažnijih zdanja koje ova zemlja ima – Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Osim toga, Meridian je tu i kada je sport u pitanju. Košarkaški teren na Novom Beogradu samo je deo niza akcija i ulaganja u domaći sport kompanije Meridian, zahvaljujući kojoj će sportska infrastruktura za buduće šampione stići u svaki kutak Srbije.

Dresovi, sportska i tehničke opreme, lopte… samo su deo velike sportske priče uspešne domaće kompanije. U saradnji sa klubovima i sportkim savezima cele zemlje, Meridian pokreće do sad najopsežniji projekat u domaćem sportu – školica sporta za mališane.

Pojmovi “mali“ i “veliki“, “bitni“ i “nebitni“ sportovi za Meridian ne postoje – svi će imati podršku najvećeg domaćeg donatora iz sfere industrije zabave i igara na sreću.

Život pobeđuje – Meridian uvek tu kada je najteže!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: Srpski košarkaš suspendovan zbog korišćenja kokaina

Nakon što je zbog nameštanja utakmica izrečena doživotna suspenzija Marku Radonjiću, nekadašnjem košarkašu FMP-a i Borca, novi skandal potresa...

POVEZANE OBJAVE