Medvedev: Đoković će morati da se bori, pokušaću da ga zaustavim

Drugi teniser sveta i najveći konkurent Novaku Đokoviću za osvajanje titule u Njujorku Danil Medvedev rekao je da će dati sve od sebe kako bi zaustavio Novaka na US Openu.

– Pokušaću (da ga zaustavim). Zato svi i idemo u Njujork. Znamo koji je njegov cilj. On je jedan od najboljih tenisera u istoriji, ako ne i najbolji, ali i on zna da to mora svaki put da dokaže. Ne može da osvoji slem tako što ćemo ga pustiti, moraće da se bori. Za mene je dobro to što, ako igram s Novakom, to znači da sam u finalu i da sam već obavio dobar posao. A onda ću pokušati da napravim poslednji korak, izjavio je Medvedev.

On je rekao da je potrebno da odigra najbolji meč u karijeri kako bi savladao Đokovića.

Jednostavno, potrebno je da odigrate najbolji meč u životu kako biste savladali Novaka na slemovima. Igrao sam s njim dvaput na slemovima. Na drugim turnirima možeš da ga pobediš ili da budeš blizu, ali slemovi su druga priča. Moraš da budeš spreman da se boriš koliko god sati da je potrebno kako bi ga pobedio, a to je dobar izazov, kazao je on.

Novinari su pitali Rusa i ko je po njemu najbolji teniser u istoriji tenisa.

Radije bih da ne odgovorim. Imam svoje mišljenje u glavi i mislim da, ako pogledate sve moje intervjuje, znaćete koga preferiram i za koga mislim da će biti najveći. Ali radije ne bih rekao tako, jednom rečju, neka ljudi razmišljaju, zaključio je ruski teniser.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KABOKLO PRED FINALE SA ZVEZDOM: Momci su mi rekli da će biti ludo

Košarkaši Partizana braniće titulu šampiona ABA lige. Kao i prošle godine, igraće se večiti derbi sa Crvenom zvezdom Meridianbet u...

POVEZANE OBJAVE