Teško da može bizarnije: Juventus je kompletirao najluđi transfer ovog leta!

Nakon tri meseca sage, u utorak su uspešno okončani pregovori Juventusa i Sasuola o transferu Manuela Lokatelija (23).


EURO 2024: Škotska - Mađarska | Švicarska - Njemačka


Veznjak reprezentacije Italije definitivno prelazi u Juventus, ali na dvogodišnju pozajmicu, koja će prerasti u transfer kada se ispuni bizarni preduslov.

Natezanje je počelo Juventusovom početnom ponudom: dvogodišnja pozajmica za koju bi Sasuolu odmah platio 5 miliona evra, zatim 20 miliona na kraju pozajmice za otkup Lokatelija, još 7 miliona kroz eventualne bonuse te 25% odštete od njegove eventualne prodaje u treći klub.

Ali, Sasuolo je to odbio, pa je natezanje trajalo celo leto jer je Lokateli poručio da želi samo u Juventus te odbio Arsenal, koji je bio voljan platiti koliko god i kako god je Sasuolo tražio.

Lokateliju se strpljenje isplatilo jer su u utorak klubovi postigli definitivni dogovor oko transfera, a Lokateli danas dolazi u Juventusov kamp na medicinske preglede.

Do toga je došlo nakon što je konačno postignut sporazum, čije detalje otkriva pouzdani Skaj Sports: Lokateli odlazi u Juventus na dvogodišnju pozajmicu, za koju Sasuolo neće dobiti nikakvu naknadu.

Bizaran je način na koji će ova pozajmica prerasti u transfer, za koji će Juventus klubu koji je još dve ipo godine faktički Lokatelijev, morati da plati odštetu od 35 miliona evra. Do toga će doći u trenutku kada Juve osvoji prvi bod u drugom delu sezone Serije A 2022./23.

Navedenih 35 miliona evra Sasuolo će dobiti u ratama tokom pet godina od prvog Juveovog prvenstvenog boda, osvojenog za minimalno dve ipo godine.

Juventus će morati Sasuolu isplatiti i najmanje 10, a najviše 20% obeštećenja od eventualnog Lokatelijevog transfera u treći klub. Ovaj procenat zavisi od niza klauzula u ugovorima.

Gazeta Delo Sport otkriva da je u ugovoru i niz bonusa koje Sasuolo može dobiti od Juventusa, ali da je ugovor toliko komplikovan i detaljan da su mnoge od tih klauzula o bonusima neostvarive.

Lokateli , koji je dao doprinos italijanskom osvajanju Eura pre mesec dana, došao je u Sasuolo iz Milana pre dve godine uz obeštećenje od 14 miliona evra.

Od tada je za Sasuolo odigrao 99 utakmica na kojima je postigao sedam i namestio 11 golova.


EURO 2024: Albanija - Španjolska | Hrvatska - Italija


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dobre vesti: Stanje Barnabaša Varge je stabilno

U poslednjem kolu grupe A na Evropskom prvenstvu fudbaleri Mađarske pobedili su Škotsku rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Kevin Čobot...

POVEZANE OBJAVE