Evo ko sve propušta US OPEN

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, pokušaće na predstojećem Otvorenom prvenstvu Amerike da stigne do kalendarskog grend slema i time uđe u istoriju tenisa.

Ove sezone Novak je neprikosnoven na velikim turnirima, slavio je na Australijan Openu, Rolan Garosu i Vimbldonu.

Olakšavajuća okolnost za Đokovića na US Openu biće to što na poslednjem grend slemu u godini neće biti nekoliko tenisera, koji su zbog povrede morali da otkažu učešće.

Prvi je Rodžer Federer, koji će morati na operaciju. Najnoviji u nizu otkaza u Njujorku je aktuelni šampion,Dominik Tim, a Otvoreno prvenstvo Amerike propustiće i Borna Ćorić.

Upitan je i nastup Rafaela Nadala, koji se sa poslednjeg turnira povukao zbog povrede, kako bi se pripremio za US Open, međutim ostaje nam da vidimo da li će biti spreman do 30. avgusta, kada počinje takmičenje

U Njujorku će biti tenisera koji mogu da ugroze srpskog asa, a među njima je i Novakov „dželat“ iz Tokija, Aleksandar Zverev, prošlogodišnji finalista US Opena.
Tu su i Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, kao i veliki broj ambicioznih tenisera koji će protiv Đokovića biti dodatno motivisani.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija od naredne sezone sa šest predstavnika u ABA ligi!

Košarkaši subotičkog Spartaka plasirali su se u finale druge ABA lige, pošto su savladali MZT i u drugoj utakmici...

POVEZANE OBJAVE