ŠOK ZA CRNO BELE: Santa Klara slavila protiv Partizana!

Santa Klara – Partizan  2:1 (1:0)

Karvaljo 4′, Morita 49′ – Vujačić 54′

Santa Klara: Fernandeš, Ramos, Boateng, Viljanueva, Mansur, Morita (od 75′ Alfonso), Karvaljo, Linkoln, Karlos (od 87 Alano), Kosta, Patrik

Partizan: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Šćekić (od 77′ Smiljanić), Jojić, Marković (od 85′ Terzić), Natho (od 54′  Suma), Holender, Rikardo

Fudbaleri Partizana, poraženi su, u prvom meču plej ofa za plasman u Ligu konferencija.  Od njih je, na Azorskim ostrvima, bila bolja portugalska Santa Klara sa 2:1. Pokazali su da su ozbiljan tim, nakon što su u prethodnom dvomeču, eliminisali Olimpiju iz Ljubljane. Crno beli su loše koristili svoje prilike, dok je Santa Klara kaznila njihove propuste u odbrani.

Već u 2. minutu, domaćini su imali priliku, ali je neprecizan bio Rui Košta. Crno beli su poklekli već u 4. minutu, golom Karlosa Karvalja, nakon centaršuta Žan Patrika. Iskoristio je smušenost defanzivaca Partizana. Partizan je imao u 6. minutu, priliku iz slobodnog udarca, ali je neprecizan bio Jojić.

Domaćini na početku utakmice imaju inicijativu i stvaraju prilike. Crno beli do sada nisu imali konkretnu šansu, sve se svodilo na slobodne udarce. Nakon auta, u 24. minutu, Santa Klara je mogla da povisi na 2:0. Kenedi je prebacio loptu do Karlosa, ali je, u odsudnom trenutku, reagovao Vujačić, kao i u produžetku protiv Sočija. Ponovo su domaćini imali priliku u 27. minutu ali je Koštin šut odbranio Popović.

Domaći tim više drži loptu u posedu i kontroliše igru. Partizan ne može da razvije svoj napad i češće se brani. Sa 1:0 se otišlo na pauzu.

Crno beli su, odmah na startu drugog dela, uputili šut u okvir gola. Marković je pokušao, ali je Fernandeš to zaustavio. Međutim, Portugalci su, u 49. minutu povisili na 2:0 golom Hidemasa Morite, koji je iskoristio smušenost odbrane Partizana.

Partizan je prepolovio prednost u 54. minutu, golom Igora Vujačića. Nakon slobodnog udarca, Aleksandar Šćekić je, sa boka, ubacio loptu na peterac, gde se našao štoper crno belih i matirao Fernandeša. Santa Klara je, u 60. minutu, mogla ponovo do dva gola prednosti, ali, Popović je sjajnom paradom, odbranio šut.

U 70. minutu, Sejduba Suma je propustio izglednu priliku za izjednačenje. Imali su crno beli, još dve šanse, ali obe nisu iskorišćene. Ni do kraja meča se rezultat nije menjao, pa Partizan ide u Beograd, na revanš, sa minusom od jednog gola.

Taj duel igra se u četvrtak 26. avgusta sa početkom u 21 čas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPLET BLIZU: Milan doneo neplaniranu odluku o ostanku Jovića!

Srpski fudbaler Luka Jović konačno je u toku ove sezone pronašao formu u Milanu. On je zvanično na pozajmici...

POVEZANE OBJAVE