STOJKOVIĆ U BAČKOJ TOPOLI: Ovo su primeri koje treba slediti i pratiti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, posetio je danas, fudbalsku akademiju TSC-a u Bačkoj Topoli.

Ovaj tim, nalazi se trenutno, u vrhu Superlige Srbije, a uskoro će i zvanično, biti otvoren najmoderniji stadion, kada će gostovati mađarski Ferencvaroš.

Nakon obilaska, Stojković je, u izjavi za medije, sumirao utiske posete:

Prijatno sam iznenađen posle svega što sam video ovde u Bačkoj Topoli. Sama ideja, infrastruktura, kompletan koncept, sve je na najvišem mogućem nivou. Rekao bih da je to evropski standard. Čestitam svima koji su učestvovali u projektu. Svi žitelji ovog mesta, ali i svi u Srbiji moraju da budu ponosni na Akademiju koju je stvorio TSC. – rekao je on.

Osvrnuo se i na ono što ova škola može ponuditi njenim polaznicima:

U fudbalu pravila ne postoje. Niko ne može da tvrdi da će neko od ovih klinaca postati fudbalska vedeta, ali je bitno da imaju sjajnu polaznu tačku. Veoma me raduje što vidim da u sklopu sportskog centra postoje i školske učionice, jer svi treba da znaju da obrazovanje i fudbal mogu i moraju zajedno. To se pokazalo i u praksi, čak i u mom slučaju. Ova deca imaju sve uslove da se edukuju i pravilno razvijaju, pa jednog dana možda i zakucaju na vrata prvog tima. Ukoliko ne postanu fudbaleri, sigurno je da će postati dobri ljudi. A to i jeste suština. – kaže Stojković i dodaje:

Ako ovako nešto postoji u Bačkoj Topoli, zašto ne bi postojalo i u ostalim mestima širom zemlje. Ovo su primeri koje treba slediti i pratiti. Verujem da su ljudi u Srbiji upoznati sa fenomenalnim uslovima TSC-a, ukoliko nisu treba ih pod hitno informisati. Šteta što nisam malo mlađi, pa da mogu i ja da treniram i učim u ovim okolnostima. Ali šta da se radi, godine ne možemo da vratimo unazad. – zaključio je selektor Srbije.

Foto: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE