Stanojević: Ovo je trenutak da se rizikuje i rizikovaćemo!

Trener Partizana Aleksandar Stanojević najavio je danas na konferenciji da će njegovi igrači biti mnogo “otresitiji, agresivniji i sa više energije” u revanšu protiv Santa Klare.

U prvom meču na Azorskim ostrvima portugalski tim je slavio rezultatom 2:1, jedini gol za crno bele postigao je Vujačić

Stanojević je više puta isticao značaj navijača koji su “Partizanov 12. igrač”.

-Svi dobro znamo koliko nam znači ova utakmica. Ući ćemo maksimalno motivisani, spremni sno 100 odsto da uz pomoć naših navijača napravimo prevagu, ostvarimo pobedu i plasiramo se u Evropu, izjavio je Stanojević

Najveća nepoznanica je hoće li Saša Zdjelar i Danilo Pantić moći da pomognu saigračima.

-Zdjelar svim silama pokušava da igra, da uđe u utakmicu. U ovom trenutku je na treningu, čekam taj izveštaj, a popodne će trenitari sa nama. Nadam se da će moći da igra. Isto tako je i sa Pantićem. Dnevno su bili između osam i deset sati na terapijama. Ovo je trenutak da se rizikuje i rizikovaćemo u ovoj utakmici sa njima, poručio je trener Partizana.

Stanojević je rekao da je teško je igrati sa ekipama iz jakih liga

-Sigurno će biti teže jer imaju povoljniji rezultat. Teško je igrati sa ekipama iz jakih liga, da li su najveće ili ove manje. I prošle sezone je Rio Ave ispao na penale od Milana, pa je kasnije ispao iz lige. Svi su veoma slični, jako je takmičenje i daje vam težinu. Drugačije je njihovo takmičenje u odnosu na naše. Sa druge strane, mi smo ekipa koja ima iskustva u Evropi, imamo navijače i neverovatnu energiju koja nas pokreće. Sigurno ćemo igrati drugačije nego u Porgutaliji, otresitije i sigurno će biti drugačija utakmica sada”.

Šta je prikočilo Partizan u prvoj utakmici?

-Isto što je prikočilo i Sporting i Benfiku tamo. Oni su kvalitetni, a mi nismo bili dovolljno agresivni, pre svega u odbrani. Lako nam je protivnik ulazio u naših 30 metara, uz svo dužno poštovanje. To moramo da promenimo.

Od navijača očekuje veliki vetar u leđa.

-Igrali su i oni na velikim gostovanjima, ali ovo je specifično. Mi smo emotivna nacija, navijači nas nose na poseban način, mi to osećamo i sigurno će im biti drugačije nego što su do sada viđali.

Penali?

Nismo još vežbali penale, ne možemo da stignemo, ali hoćemo. Toliko smo ih vežbali ove godine i nadam se da ćemo biti spremni. Spremamo se za sve,poručio je Stanojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠEK OŠTAR PREMA NBA ZVEZDI: Naučite me kako je zaradio 80 miliona za 55 utakmica

Sredinom aprila će u NBA ligi početi plej-in a potom i plej-of. Na zapadu se vodi velika borba Denvera, Oklahome...

POVEZANE OBJAVE