Crvena zvezda duplom pobedom nad Klužom u Ligu Evrope (VIDEO)

Crvena zvezda će drugu godinu zaredom igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, pošto je slavili i u drugoj utakmici protiv Kluža – 1:2. Ukupan rezultat je bio 7:1 za ekipu iz Beograda.

Početak utakmice je za crveno-bele bio kakav se poželeti može. Praktično u prvom napadu engleski sudija Majkl Oliver je pokazao na belu tačku, posle jedne gužve nakon kornera. Loptu je uzeo Aleksandar Katai koji je bio siguran i bilo je to 0:1, a 0:5 u ukupnom rezultatu.

Posle toga Crvena zvazda je potpuno stala, dok je Kluž krenuo u napade. Imali su priliku u 23. minutu posle šuta Deaka, ali je Borjan sjajno intervenisao.

Ipak, u 34. minutu golman crveno-belih je savladan i klu stiže do izjednačenja posle jedne gužve u petercu, a strelac je bio Debeljuh.

To je malo probudilo izabranike Dejana Stankovića koji su počeli da prelaze centar i da čuvaju loptu u krugu od 30 metara od gola domaćih, tako da su do kraja poluvremena smirili igru i nije bilo većih prilika.

Drugo poluvreme su krenuli slično kako su ga i završili. Očigledno je da je taktika bila da se što više čuva lopta i da se na taj način “troši” vreme.

U 52. minutu, posle jedne kontre Kataija, golman domaćih je izašao van 16 metara i doslovno dodao Pavkovu loptu na tacnu, a centarfor Crvene zvezde je sa 25 metara lagano loptu plasirao u prazan gol – 1:2.

Utakmica je poprimila potpuno drugi ritam posle gola pavkova. Prvo je Kluž imao dva dobra udarca koje je Borjan odbranio, a odmah zatim Ivanić nije uspeo da uposli Bena da samo prosledi loptu u gol.

Odmah zatim penal za Kluž. Dragović je zakasnio sa startom na loptu i oborio je fudbalera Kluža, a Oliver je odmah pokazao na belu tačku.

Ipak, Borjan je podsetio na svoje slavne odbrane u evropskim utakmicama tako što je zaustavio šut Deaka i ostalo je 1:2.

Posle toga utakmica je primila jedan rekretivan tok, gde je Crvena zvezda u laganom ritmu kontrolisala igru, domaćin je delovao kao nokautirani bokser. U 78. minutu Kristijan Rodrigez je dobio i crveni karton, tako da su pored manjka u rezultatu bili i u manjku igrača na terenu.

Crveno-beli su napadali, imali su nekoliko lepih prilika u kojima su bili poprilično nonšalantni u završnici, tako da je rezultat mogao biti ubedljiviji.

Najbolju priliku je imao Dioni, koji je zamenio Pavkova, posle sjajnog dodavanja Kange. Ne može se reći da je Dioni morao bolje, golman gostiju je sjajnom rekacjom sprečio loptu da ode ispod prečke.

Na kraju, ostalo je 1:2, i sa duplom pobedom Crvena zvezda je izbacila šampiona Rumunije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE