Partizan nadigrao Santa Klaru i osigurao jesen u Evropi (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Santa Klare na svom stadionu rezultatom 2:0 i plasirali se u grupnu fazu Lige konferencija. ( Gomeš ’25, Saničanin ’27)

Hrabro je Partizan krenuo od samog starta, već u drugom minutu Suma je šutirao, odbila se lopta do Jovića, on je postigao gol koji je ipak poništen zbog ofsajda. Međutim to nije omelo crno-bele da nastave sa agresivnom igrom, posebno su bili opasni po desnoj strani napada preko Miljkovića i Markovića. Imali su inicijativu u prvom poluvremenu, vrlo dobru šansu,imao je kapiten Marković u 15. minutu unutar šesnaesterca, ali je šutnuo pored gola.

Agresivna igra domaćih se isplatila, Suma je fauliran u 20. minutu , a sudija Poson je pokazao na na belu tačku. Penal je izveo Rikardo Gomeš i od 24 minuta Partizan je na oduševljenje navijača u Humskoj poveo sa 1:0 i suštinski poravnao na 2:2 u ukupnom rezultatu.

Međutim, ubrzo je na stadionu Partizana usledela nova erupcija oduševljenja. U 26. minutu posle centaršuta Jojića Saničanin je postigao sjajan pogodak za crno-bele koji su poveli sa velikih 2:0 na ovoj utakmici. Nakon slavlja na stadionu, dogodio se maler ekipi Aleksandra Stanojevića. Naime Suma je zbof povrede morao napustiti teren, ali u igru je ušao Nathio

U nastavku prvog poluvremena viđena je velika borba. Gosti se nisu predavali, sjajnu priliku imao je Linkoln iz slobodnog udarca, ali usledila je vrhunska intervencija golmana crno-belih Popovića. Ubrzo jer portugalski tim imao preko Karvalja ali bezuspešno, što znači da su crno-beli na odmor otišli sa dva gola prednosti.

U drugo poluvreme ekipe su ušle u istom sastavu. Na startu je Partizan imao dobru šansu preko Jojića ali bezuspešno. Sporna situacija dogodila se nekoliko minuta kasnije kada je fauliran Rikardo ali sudije nisu smatrale da je u pitanju faul. U narednim minutima Santa Klara je imala inicijativu ali bez opasnosti jer su se fudbaleri Partizana sjajno branili.

U 71. minutu žuti karton je dobio Saničanin i omogućio slobodan udarac portugalskom timu, ali srećom po ekipu Partizana od toga nije bilo ništo. Usledila je nešto slabija igra domaćih, inicijativu je preuzela ekipa Santa Klare i imala dva opasna napada. Stanojević je u igru uveo Pantića i Holendera umesto Jovića i Markovića.

Usledila je mirnija igra što je svakako više odgovaralo crno-belima. Mnogo prekida u nastavku, Parizan je mogao doći do još jednog gola preko Pantića ali je golman Santa Klare odlično odreagovao.

Pošto je veliki broj prekida obeležio ovu utakmicu sudije su odlučile da se u nadoknadi vremena igra čak osam minuta. Maksimalno su se borili crno-beli i u nastavku, ali nisu uspeli postići još jedan gol.

Međutim, borbenost im se isplatila, zabeležili su sjajnu pobedu i ostvarili plasman u grupnu fazu Lige konferencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Debakl Junajteda! (VIDEO)

Mančester Junajted nastavlja sa katastrofalnom sezonom, pošto su doživeli pravi debakl na gostovanju Kristal Palasu. Tim Erika Ten Haga poražen...

POVEZANE OBJAVE