PRŠTAĆE OD DERBIJA: Mesi u Mančesteru, Barselona na Bajern, Zvezdin i Dinamov dželat protiv Reala i Intera!

Danas se, u Nionu održava žreb za grupnu fazu Lige šampiona. Finale ovog takmičenja biće igrano u Sankt Petersburgu, na stadionu Zenita.

Kuglice su, u potencijalnom plej ofu, spojile Crvenu Zvezdu i Dinamo Zagreb, ali je Šerif iz Tiraspolja bio koban po oba tima, tako da će, izvesno, biti u grupi Lige Evrope.

Na ceremoniji su uručene i nagrade za najbolje u prošloj sezoni. Najbolji čuvar mreže je Eduard Mendi iz Čelsija. Ruben Dijaš iz Mančester Sitija, poneo je priznanje za najboljeg defanzivca sezone. Za veznog igrača godine, proglašen je Engolo Kante iz Čelsija. Očekivano, najbolji napadač Evrope, prošle godine je, Erling Haland iz Borusije Dortmund. Dominaciju Čelsija, zaokružio je Tomas Tuhel kao trener godine.

U prvom šeširu na žrebu su: branilac titule Čelsi, finalista Lige Evrope Viljareal, Atletiko Madrid, Mančester Siti, Inter, Bajern Minhen, Lil i Sporting iz Lisabona.

Drugi šešir, naizgled je, mnogo jači od prvog, i tu su ekipe koje, mogu svima pomrsiti račune. To su: Real Madrid, Barselona, Juventus, Mančester Junajted, PSŽ, Liverpul, Sevilja i Borusija Dortmund.

Treći šešir sastavljaju: Porto, Ajaks, Šahtjor Donjeck, Lajpcig, Salzburg, Benfika, Atalanta i Zenit.

U četvrtom šeširu, nalazi se, sedmostruki prvak Evrope, Milan a uz njega su: Bešiktaš, Dinamo Kijev, Klub Briž, Jang Bojs, Malme, Volfsburg i Šerif iz Tiraspolja.

Kuglice na žrebu izvlačili su, Branislav Ivanović i Majkl Esijen, a ovo su sastavi grupa:

Grupa A: Mančester Siti, PSŽ, Lajpcig, Klub Briž

Grupa B: Atletiko Madrid, Liverpul, Porto, Milano

Grupa C: Sportig Lisabon, Borusija Dortmund, Ajaks, Bešiktaš

Grupa D: Inter, Real Madrid, Šahtjor, Šerif

Grupa E: Bajern Minhen, Barselona, Benfika, Dinamo Kijev

Grupa F: Viljareal, Mančester Junajted, Atalanta, Jang Bojs

Grupa G: Lil, Sevilja, Salzburg, Volfsburg,

Grupa H: Čelsi, Juvetnus, Zenit, Malme

Žreb je odlučio da, već u grupnoj fazi, vidimo neke derbije evropskog fudbala. Barselona će igrati protiv Bajerna, Siti i PSŽ će sučeliti koplja, dok dželat Zvezde i Dinama iz Zagreba, tiraspoljski Šerif, nije imao sreće. On je u grupi sa Realom, Interom i ukrajinskim Šahtjorom.

Kalendar takmičenja biće naknadno određen.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKLI SA SRBIJOM I AUSTRALIJOM: Amerikanci već počeli prodaju karata

Košarkaška reprezentacija SAD-a dolazi na Olimpijske igre u Parizu kao glavni pretendent na zlatnu medalju. Pogotovu što roster od 12...

POVEZANE OBJAVE