Stojković: Popravićemo sve

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković održao je danas konferenciju na kojoj je odgovarao na pitanja medija vezana za naredne tri utakmice, koje Orlovi igraju u septembru. Prijateljsku protiv Katara i kvalifikacione za Svetsko prvenstvo protiv Luksemburga i republike Irske.

Selektor je prvo prokomentarisao spisak igrača koje je pozvao za predstojeće utakmice.

-Mislim da je ovo kao što vidite po imenima ista grupa kao prošli put. To je grupa igrača u koju verujem. Poseduju kvalitet za ono što mi tražimo. Verujem da su oni sposobni da iznesu teret kvalifikacija. Tu je Svilar i Birmančević, nova imena, povratak Nastasića posle duže pauze. Oni su zaslužili da budu na spisku i verujem u taj kvalitet koji imamo“,rekao je Stojković, a potom rekao da mu transferi srpskih igrača nisu previše bitni iz jednog razloga.

Nisam im menadžer i ne bavim se tim poslom. Oni su pravili transfere verovatno da bi im bilo bolje u karijeri. Tako su izabrali i nisam ulazio u to. Za neke i ne znam da su prešli negde. Juče sam video da je Nastasić u Fiorentini. Meni ne znači ništa da li je u Fiorentini ili Šalkeu.

Jedan od srpskih igrača koji blista, a potpuno opravdano se našao i na Stojkovićevom spisku je i Veljko Birmančević.

-Reč je o momku koji je već igrao za našu mladu reprezentaciju. Mene raduje kao selektora da sam video jedan momenat njegove odlične forme u poslednje vreme. Otkako je otišao u Malme, njegove igre su zaista na zavidnom nivou, njegovi golovi takođe i to je ono što me je i nateralo… Mislim ne moram ništa u životu, ali momak zaslužuje da bude na spisku. Formom, golovima i ponašanjem na terenu je zaslužio da bude na spisku“.

Pred Orlovima je gust raspored mečeva…

-Računam na sve igrače, to sam im rekao i prvog dana. Pitanje je samo ko će krenuti, ko će ući, a ko će biti na klupi. Svi imaju respekt s moje strane i oni to dobro znaju. Nalazimo se pred drugom fazom kvalifikacija, posle one martovske, jedan period veoma važan pogotovo 4. septembar protiv Luksemburga i 7. septembar u Dablinu. Tu želimo da usmerimo fokus i svo znanje usredsredimo na te dve utakmice. Namerno tako govorim, jer nas Katar pre toga očekuje, ali bez takmičarskog značaja. Vi znate kakvo ja mišljenje imam o prijateljskim mečevima, ali dobro. Neki od igrača će dobiti šansu na tom meču. Nisam još odlučio o tome, ali bliži se utakmica i neki igrači koji su imali manju minutažu će dobiti šansu na toj utakmici. Najvažnije za Srbiju su ti 4. i 7. septembar.

Na spisku nema igrača iz Crvene zvezde i Partizana

-Iskreno da kažem, meni se dosta igrača sviđa i iz Zvezde i iz Partizana i njihovi kvaliteti. Ali ako ćete iskreno, ti igrači koji se meni sviđaju, oni ne mogu da igraju za Srbiju. Probali smo sa UEFA, ali ne ide. Imaju naše pasoše ali igraju za druge reprezentacije. Naravno da ih sve pratimo, ali u poređenju sa grupom koju znate od prošlog petka, mislim da je jasno svima u čiju korist taj kvalitet ide“.

Reprezentacija Srbije će posle dužeg vremena igrati pred publikom, što selektora posebno raduje.

-Naravno, mi igramo fudbal zbog publike. Ne igramo ga zbog mene, već zbog publike. To ćemo nadam se dočekati 4. septembra u Beogradu. Mart me ne zanima, to nas uopšte ne interesuje, ovo je sad nešto sasvim novo, mart je prošlost i od toga se ne živi“.

Srbija se nije plasirala na Evropsko prvenstvo.

-Nama je bilo mesto tamo, ko je sve tamo igrao. Šteta što nismo bili. Uz respekt prema svima, imamo kvalitet da bar budemo tamo, ali propustili smo šansu, jer mi nismo bili dobri, a ne što je Škotska bila dobra. Ali dobro, popravićemo i to.

Iako su mnogi sumnjivi po pitanju VAR sistema, selektor Orlova nema dilemu.

-Sa VAR siostemom dobijate da će sudijske greške biti poštenije, tj. da će one biti ispravljene. Ljudi ne treba da se uzbuđuju kad donošenje odluka duže traje, ako to donese bolje odluke, onda je to dobro za sve“, zaključio je Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Baskonija na krilima “mitraljesca” Hauarda ide plej-of

U meču plje-ina, za popunu poslednjeg mesta u plej-ofu Evrolige, košarkaši Baskonije slavili su na svom terenu protiv Virtus...

POVEZANE OBJAVE