Željko Obradović: Zamoliću Ostoju i Savića da javno kažu koliko košta tim Partizana

Iako je Željko Obradović imao brojne ponude Evroligaških timova, on je na kraju odlučio da vodi beogradski Partizan. On je u intervjuu za “Al Jazeeru Balkans” pričao o trenutnoj situaciji u klubu, budžetu i mnogim drugim interesantnim temema.

Ono što je zanimljivo jeste da Obradodvić još nije potpisao zvaničan ugovor sa crno-belima.

Ja nemam ugovor sa Partizanom. Nisam potpisao ugovor sa Partizanom. Zato što meni ne treba ugovor sa Partizanom. Gospodin Ostoja Mijailović je čovek kome ja verujem. Ja sam ga pitao da li ti meni veruješ. Rekao mi je verujem ti, ja verujem tebi. Kraj. Da li ću da ga potpišem sutra? Otkud znam. Neću da se bavim time. Mnogo mi je važnije da mi svi igrači budu na treningu. Ja znam ko sam i šta sam i kakav sam. I to mi je najvažnije. Dogovorili smo se da saradnja traje tri godine, to je tako, moja reč je važnija od bilo kakvog potpisa. Trebalo bi da provedemo najmanje tri godine zajedno, ovo je projekat, rekao je Obradović.

Ono što se često spominje u javnosti jeste i budžet Partizana. Crno-beli su uspeli tokom prelaznog roka da dovedu izuzetno zvučna pojačanja i oforme jak tim.

Ja sam bio u Pioniru, na predolimpijskom turniru, kad je stigla ta vest da je Milano rešio da ne produži ugovor sa Kevinom Panterom. Istog trenutka okrenuo Zorana i rekao mu ´Ajde proveri to´. Dobio sam informaciju od bivšeg igrača Điđija Datomea gde sam pitao da nije neki problem, šta se dešava. Điđi mi je rekao: ´Ne, sve je ok, on je super dečko. Istina je to´. Zoran je posle toga istog trenutka poslao telefon Pantera gde sam ga okrenuo. Imao sam izvanredan razgovor sa njim. Ako mene pitate ja sam bio iznenađen njegovom reakcijom. Čovek je iz Evrolige. Međutim kad je porazgovarao sa mnom, dogovorili smo se da se čujemo sledeći dan. Sledeći dan mi je on rekao: ´To je to´. Da bi mi posle toga poslao poruku da će da potpiše. Znači koliko ste vi iznenađeni, koliko su svi bili iznenađeni, toliko sam i ja. Ali očigledno kada pričaju dva čoveka odrasla, koji razumeju jedan drugog, da se veoma brzo dogovore, da se vrlo brzo nađu, kazao je on i dodao:

On je čovek koji je shvatio šta mu ja pričam i šta može da dobije. To je njegov život u pitanju je njegova karijera, on je odlučio. Sve ostalo su pitanja za Zorana Savića i predsednika kluba. To nije pitanje za mene. Ja nikad u životu nisam sa igračima pričao o novcu. Zoran Savić će da izađe i da kaže i to ću ja zamoliti i njega i predsednika da urade, da vam stave novinarima i celoj javnosti, da ne bi bilo tračeva, da se vidi koliko košta ovaj tim Partizana, a koliko je koštao prošle godine. Ono što ja imam kao informaciju je nešto što je apsolutno normalno da bude, ali neću ja da izlazim u javnost zato što je to posao kao što sam rekao Zorana Savića, sportskog direktora, i predsednika kluba.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fenerbahče u finalu Evrolige, Srpkinje dominirale! (VIDEO)

Košarkašice Fenerbahčea nadomak su odbrani trofeja u Evroligi, pošto su se plasirale u finale. U polufinalu su bile bolje...

POVEZANE OBJAVE