Poznati svi parovi četvrtfinala

Rusija je u četvrtom meču osmine finala XXXII EP 2021. koji je odigran u beogradskoj „Štark areni“, pobedila Belorusiju i plasirala u četvrtfinale. U prisustvu 615 navijača, izabranice Serđa Busata slavile su sa 3:1, po setovima 26:24 25:20, 19:25 i 25:23 posle 128 minuta igre.

Belorusija je iznenađujuće dobro otvorila utakmicu i držala se tokom većeg dela seta, što je uticalo na igru Rusije. Igralo se poen za poen tokom čitavog seta, a Ruskinje su uspele da odbrane set loptu i na kraju su asom Ekatarine Emine došle do prednosti posle velike drame – 26:24.

Drugi set je nastavljen istim tempom kao i prvi. Posle izjednačenog početka, Belorusija je povela sa 12:8, ali su se izabranice Serđa Busata brzo vratile i preokrenule su rezultat. Na kraju su samo povećale svoju prednost, što im je omogućilo da dupliraju vođstvo – 25:20.

Pomislili su mnogi da je Rusija bila blizu pobede, ali se Belorusija vratila u meč. Sredinom seta su izabranice Stanislava Salikova stekle četiri poena prednosti (12:8), što im je omogućilo da igraju znatno opuštenije u nastavku seta. Pokušala je Rusija da nadoknadi zaostatak (15:17), međutim Beloruskinje nisu posustale i osvojile su treći period – 25:19.

Gubitak prethodnog seta probudio je Ruskinje, koje su od starta četvrtog bile rešene da zabeleže trijumf. U daljem toku duela napravile su razliku 16:12, koju su održavale do kraja seta – 25:23.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Peri: Sve vreme sam mislio na Dejana Milojevića

Košarkaš Unikahe Kendrik Peri proglašen je za MVP-a turnira u Beogradu. - To što sam MVP biće naslov u novinama,...

POVEZANE OBJAVE