IMA JOŠ DOSTA POSLA: Partizan poražen u Opatiji od Cibone

Košarkaši Partizana doživeli su poraz u prvom meču na turniru u Opatiji od Cibone rezultatom 71:64. Ono što je očigledno je da je pred Željkom Obradovićem dosta posla u narednom periodu

U prvom poluvremenu bilo je dosta problema u igri Partizana u oba pravca. Cibona je lako dolazila do poena, dok sa druge strane u napadu su delovali neuigrano i imali su veliki broj izgubljenih lopti. Posle prve četvrtine prednost Cibone je iznosila 11 poena (22:11).

U drugoj četvrtini crno-beli su odbranu podigli na viši nivo, ali su problemi u organizovanom napadu ostajali isti. Do koševa su dolazili preko šuta za tri poena, a promenu ritma uneo je ulazak mladog Izraelca Madara. Posle 20 minuta bilo je 36:33 za tim iz Zagreba.

U trećem periodu viđena je vrlo tvrda košarka sa malo poena. Partizan je vrlo brzo rezultat preveo u svoju korist, dok Cibona je bila na postignuta dva poena puni 8 minuta četvrtine. Ipak, tim iz Zagreba je u poslednjim minutima trećeg perioda došao do poena, koji su mu omogućili da posle 30 minuta ode sa minimalnom prednošću 45:44.

U četvrtom periodu jako loš početak izabranika Željka Obradovića. Cibona je sredinom četvrtine imala prednost 57:48, a crno-beli su imali velike probleme u napadu. Partizan je posle tajm-auta došao do određenog ritma, i prišli su posle trojke Zagorca na 4 poena minusa, ali Cibona je uvek nalazila rešenje u napadu da održi vođstvo.

Avramović je sa vezanih 5 poena smanjio na 65:62, uveo utakmicu u neizvosnu završnicu, ali je Vildosa trojkom praktično overio pobedu Cibone. Na kraju 71:64.

Kod Partizana 10 poena je ubacio Madar, po 9 su dali Avramović, Zagorac i Ledej.

Crno-beli će u petak igrati meč za treće mesto protiv Cedevite Olimpije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos na krilima Slukasa i Papapetrua izjednačio protiv Makabija

U četvrtfinalnoj seriji Evrolige, košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi iz Tel Aviva u "OAKA" areni rezultatom 95:79 i izjednačili...

POVEZANE OBJAVE