Odbojkaši Srbije počinju odbranu evropskog zlata

Odbojkaši Srbije danas startuju na Evropskom prvenstu mečo protiv Belgije. Utakmica je na programu od 20 i 30 časova.

Evropsko prvenstvo igra se u četiri države i sedam gradova, a naši reprezentativci se nalaze u grupi A, koja igra u Poljskoj. 

Pored Belgije, Srbija će za rivale imati Grčku, Portugaliju, Ukrajinu i velikog favorita za zlato, Poljsku.

Poljaci su pre dve godine na Evropskom prvenstvu stigli do bronzanog odličja, jer su im u polufinalu na put stali Slovenci, koji su u finalu poraženi od naše selekcije.

Poljska je i aktuelni svetski prvak, pa će izabranici lobodana Kovača biti pred velikim izazovom već u grupi, boreći se za prvo mesto pred nokaut fazu upravo sa domaćinom, Poljskom. 

Srbija sa druge strane, igra u već poznatom sastavu i brani evropski tron, pa su odgovornost i pritisak prilično veliki. Od tehničara tu su Nikola Jovović i Vuk Todorović. Libera će biti Neven Majstorović i Nikola Peković. Srednji blokeri su stari tandem Marko Podraščanin i Srećko Lisinac, a uz njih su tu i Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić. Što se tiče korektora, Aleksandar Atanasijević je prvi izbor, a menjaće ga Draško Luburić. Od primača servisa tu je Uroš Kovačević, MVP Evropskog prvenstva 2019. godine, zatim Marko Ivović, Nemanja Petrić i Pavle Perić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE