Van Gal: Možemo misliti da je ova holandska reprezentacija svetske klase, ali nije!

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Luj Van Gal započeo je svoj treći mandat nerešenim rezultatom sa selekcijom Norveške u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. To je izazvalo kritike u javnosti, na šta je on odgovorio da njegova ekipa nije svetske klase.

Iskusni stručnjak je imao samo dva dana da trenira sa ekipom pred prvi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u grupi G, nakon čega je usledila utakmica sa Norvežanima.

-Naš protivnik se branio na vrlo kompaktnom prostoru, što je oteževalo našu igru. U tim situacija morate da budete kreativni i čvrsti na lopti, što mi nismo bili…Izgubili smo loptu u situacijama za koje sam smatrao da nisu potrebne. Rekao sam igračima da smo bili neoprezni. Ali to je takođe zbog načina na koji je Norveška igrala. Možemo misliti da je ova holandska reprezentacija svetske klase, ali nije! Moramo da funkcionišemo kao tim. Norveška je igrala jako dobro kao tim, rekao je Van Gal.

Holandija u grupi zaostaje bod za Turskom, koja je odigrala 2:2 sa Crnom Gorom. Njegova ekipa sledeći meč igra u subotu u Ajndhovenu upravo protiv Crne Gore.

-Ako sada ne počnemo da pobeđujemo, ni ne zaslužujemo da budemo u vrhu naše grupe“, zaključio je Van Gal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Postani i ti milioner: Registruj se, uzmi bonus i prepiši VIKEND TIKET!

I ovog vikenda očekuje nas pravi fudbalski spektakl, ništa manji nego prethodnih dana kada smo uživali u Ligi šampiona...

POVEZANE OBJAVE