Leće dobio Zvezdu na sudu!

Početkom godine Filipo Falko je stigao u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje iz Lečea. On je trebalo da bude još jedan kreativac u Zvezdinom timu koji će praviti razliku i doneti kvalitet više.

Falkova karijera na Marakani nije krenula u očekivanom smeru. Prvo je imao korona viruso, pa je imao i povredu, pa je za crveno-bele u svim takmičenjima odigrao svega 10 mečeva, od toga tri kao starter i postigao četiri gola.

Na Marakani su pokušali da ga prodaju ili pozajme nekome u finišu prelaznog roka ali adekvatna ponuda nije stigla.

Predsednik LečeaSaverio Stiki Damijani, je u razgovoru za italijanske medije otkrio da se Crvena zvezda nije držala finansijskih obaveza u Falkovom transferu i da nije uplatila ni evro obeštećenja i da je tribunal FIFA presudio u njihovu korist.

-Falko? To je jedan od komplikovanijih slučajeva sa kojima smo se suočili prošle sezone. Ponudili smo mu novi ugovor sa povećanjem plate ali je on odbio jer je imao drugačije ambicije. Otišao je u Crvenu zvezdu koja se prilikom transfera obavezala na određene finansijske korake. Ti koraci su značili da je Zvezda do sada trebalo da nam uplati 1.000.000 evra. Po 500.000 evra u januaru i junu. A do sada nije uplatila ni evro. I onda je Falko tražio od nas da mi odustanemo od th finansijkih potraživanja. Tu je nastao konflikt. Ne treba biti baš posebno maštovit da shvatite o čemu se radi…“, rekao je Stiki. 

Itralijani su još pre nekoliko meseci najavili Zvezdi da će je tužiti i obratili su se organima FIFA. Sada tvrde da je presuđeno u njihovu korist i da će dobiti i više nego što je trebalo.

-FIFA tribunal se oglasio u vezi Falkovog slučaja. Prvostepena presuda je već doneta, a pored 1.000.000 evra koje nam duguje, Zvezda je obavezna da plati penale i kamate. Ta presuda je zvaničan akt i ako je Crvena zvezda ne bude poštovala, izgubiće licencu za takmičenje u evrokupovima“, rekao je Stiki Damijani.

Predsednik Lećea je lokalnim novinarima rekao da Zvezdi preti i zabrana registracije igrača u naredna dva prelazna roka ako ne ispuni obaveze iz Falkovog transfera koji ukupno bez bonusa iznosi 1.500.000 evra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE