RASPUCANI PARTIZAN: Crno beli rutinski slavili protiv Cedevita Olimpije, Smailagić briljirao

Cedevita Olimpija – Partizan 83:100 (16:22, 17:25, 24:26, 26:27)

Košarkaši Partizana, osvojili su treće mesto na pripremnom turniru u Opatiji. Oni su bili bolji od Cedevita Olimpije, popravivši utisak nakon izgubljenog polufinala od Cibone. I danas su, crno beli, dopuštali protivniku da se primakne, ali je angažovaniji pristup u odbrani, i kvalitetniji napad odneo prevagu.

Partizan je znatno bolje počeo prvi period. Stekli su 10 poena prednosti. Međutim, Melvin Edžim je, trojkom, na minut ipo do kraja, smanjio na 21:14. Prvi deo igre obeležio je Alen Smailagić, koji je sakupio devet poena. Uz njega, Dalas Mur je sakupio 6 koševa. Džeki Karmajkl je, pogođenim slobodnim bacanjem, krunisao bolju igru Slovenaca pri kraju četvrtine.

Smailagić je nastavio gde je stao, i u drugoj četvrtini, odbivši nalet Cedevite. To je bilo kratkog daha, jer je Pulen, odmah uzvratio trojkom i smanjio rezultat na 24:21. Ljubljančani su uspeli da, u drugoj četvrtini, priđu Partizanu na dva poena zaostatka. Crno beli su, dobrom odbranom, i pogocima za tri poena, ponovo stekli deset poena prednosti.

Tu prednost su održavali dobrom odbranom i preciznim šutevima. Uspeli su da je i uvećaju na maksimalnih plus 15. Rezultatom 47:33 otišlo se na odmor.

Sa dve trojke na početku drugog dela, Partizan je uvećao prednost na maksimalnih 16 razlike. Ipak, nakon greške Dalasa Mura, Cedevita je prepolovila prednost crno belih, pa je Obradović, tražio tajm – aut. Trener crno belih, morao je ponovo, da traži odmor, jer je Partizan, novom izgubljenom loptom, omogućio Cedeviti, da se primakne, na pet poena zaostatka.

Ipak, crno beli su zaigrali bolje, i povisili razliku na maksimalnih plus 17. U poslednjem periodu, Partizan je nastavio da održava ubedljivu prednost. Nakon trojke Smailagića, crno beli su poveli sa 20 razlike. Do kraja meča, oni su tu prednost održavali i lagano ga priveli kraju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Smailagić sa 22 poena. Pratili su ga Trifunović sa 15 i Mur sa 12 poena.

Kod Cedevite, istakao se Markus Kin sa 19 poena.

Finale turnira, od 20 časova, igraju Pezaro i Cibona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEĆE SKORO NA TEREN: Sad i Englezi optužuju Tonalija!

Sandro Tonali je dobio kaznu od strane italijanskih vlasti od 10 meseci zbog skandala sa onlajn klađenjem. Kazna je trebala...

POVEZANE OBJAVE