Hrabra Srbija, posle pet setova, poklekla u grotlu Krakova!

Poljska – Srbija 3:2 (25:21, 23:25, 20:25, 25:20, 16:14 )

Odbojkaši Srbije, poraženi su, u derbiju trećeg kola, grupne faze Evropskog prvenstva. Bolji od branioca titule, bio je domaćin Poljska, nakon pet setova. U svakom je viđena izjednačena borba, ali su, domaćini bili pribraniji i slavili, iako je Srbija, vodila sa 2:1.

Meč je počeo u izjednačenom ritmu u prvih osam poena. Zatim se Poljska, odlepila na 6:4, ali je Srbija uspela da održi priključak i sada je 8:8. Zatim su Poljaci dodali gas, i poveli sa 10:9. Kasnije su vratili prednost od dva poena, i potom je uvećali na 14:10. Uspela je Srbija, da priđe na 22:21, ali su serijom 3:0, Poljaci okončali prvi set i poveli.  

I drugi set, počeo je izjednačeno. Potom, se selekcija Poljske, ponovo odlepljuje i vodi sa 7:5. Srbija uspeva da održi priključak od jednog poena minusa. Uspela je naša selekcija, da poravna rezultat i dođe do 11:11. Nastavlja se potom, igra poen za poen. Vodili su Poljaci, sa 17:16, ali su, serijom 4:0, naši odbojkaši preokrenuli, i vode 20:17. Poljska se, međutim, brzo vratila, i smanjila na poen zaostatka, a potom i izjednačila na 22:22. Očekuje nas, ponovo, neizvesna završnica seta.

Ipak, nakon čelendža Srbije, poen je dodeljen našoj selekciji, pa je sada 23:21. Ubrzo smo, stekli prvu set loptu, koju nismo iskoristili, kao ni drugu. Međutim, odlični Uroš Kovačević, doneo je Srbiji izjednačenje.

Treći set krenuo je, u istom ritmu, kao prethodna dva. Ovoga puta, prva se odlepljuje Srbija i ima 7:5. Naši su podili nivo igre i poveli sa šest poena prednosti, 12:6. Poljaci su, ipak uspeli da istope veliku prednost Srbije, i priđu na 14:13. Naš tim, pak, ne dozvoljava preokret, i održava dva poena prednosti 17:15. Međutim, to je bilo kratkog daha, pošto Poljska stiže do izjednačenja, i uvodi set u rezultatsku klackalicu, ali ne zadugo. Srbija ponovo stiče prednost i vodi 19:17.  Uspela je naša selekcija, da osvoji i treći set, i nalazi se na korak, od veoma bitne pobede u derbiju grupe.

Četvrti deo igre, isto prolazi u izjednačenom tempu. Stalno se igralo poen za poen, ali, Poljska, u samoj završnici, stiče tri poena prednosti, najverovatnije vodeći meč u tajbrejk. To se i dogodilo, pošto su Poljaci, četvrti deo igre dobili, istim rezultatom, kao Srbija treći. Peti set odlučiće, najverovatnije, pobednika ove grupe.

Srbija loše počinje peti set, i već na startu, gubi sa 4:1. Naši za sada zaostaju dva poena, a Poljska vodi 7:5. Domaćini održavaju stečeno vođstvo, i bliži su pobedi. Ipak, Srbija se ne predaje, i stiže do izjednačenja 12:12. Ipak, Poljaci prvi stižu do meč lopte, koju ne koriste.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bartoš Kurek sa 21 poenom.

Našu selekciju predvodio je Uroš Kovačević, sa 22 poena.

Naredni meč, reprezentacija Srbije, igra protiv Portugala, u ponedeljak, od 17:30

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Postani i ti milioner: Registruj se, uzmi bonus i prepiši VIKEND TIKET!

I ovog vikenda očekuje nas pravi fudbalski spektakl, ništa manji nego prethodnih dana kada smo uživali u Ligi šampiona...

POVEZANE OBJAVE