NOVA POBEDA: Đoković izgubio set, pa pregazio Nišikorija

Đoković – Nišikori 3:1 6:7 (4), 6:3, 6:3, 6:2

Srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u osminu finala otvorenog prvenstva SAD. On je, sa 3:1 u setovima, bio bolji od, Japanca, Keija Nišikorija. Ovo je bio njihov drugi duel u poslednjih mesec dana, nakon što je Srbin, bio bolji u četvrtfinalu OI u Tokiju.

Đoković je loše počeo meč. Već u trećem gemu, Japanac pravi brejk i vodi sa 3:1. U šestom gemu, vodila se velika borba, i Đoković je pokušavao da vrati brejk, na servis Nišikorija. Na kraju, nije uspeo, pa zato, japanski teniser vodi 4:2. Đoković je, međutim, uspeo da se vrati u set, pošto je, u osmom gemu, oduzeo servis protivniku, i izjednačio na 4:4.

Od tada se, igra, gem za gem, tako da nas, očekuje napeta završnica prvog seta. Oba tenisera, bila su sigurna na svoj servis, i ušlo se u tajbrejk. I tada je Nišikori, uspeo da napravi mini brejk, koji je bio ključan, za osvajanje prvog dela igre.

Ono što je uradio Nišikori u prvom, Đoković to radi u drugom setu, pravi brejk u trećem gemu i vodi sa 2:1. Nakon ogromne borbe, uspeo je da ga materijalizuje, i povede sa 3:1. Nastavio je naš teniser, da održava stečenu prednost brejka, idući ka izjendačenju. To je i uspeo, kada je, u devetom gemu, ponovo oduzeo servis Nišikoriju.

Treći set počeo je u izjednačenom ritmu, sve do četvrtog gema, kada prvi teniser sveta, pravi brejk, i vodi sa 3:1. Ubrzo je potvrdio prednost, i povisio na 4:1. Međutim, naš teniser je, loše odigrao sedmi gem, i neiznuđenim greškama, vratio Nišikorija u meč, koji smanjuje na 4:3 i servira. To ga nije pokolebalo, jer je, odmah u sledećem gemu, uzvratio ribrejkom. Kasnije je potvrdio vođstvo od 2:1 u setovima.

Četvrti set počeo je izjednačeno, i oba tenisera, osvojila su prva dva gema na svoj servis. U petom gemu, Đoković pravi, možda i ključni brejk za plasman u osminu finala. Vodi sa 3:2, i ima servis da to materijalizuje, što je i uspeo. Sada ga, samo dva gema, dele od naredne runde. Napravio je Đoković još jedan brejk, i poveo sa 5:2. Zatim je, na svoj servis, potvrdio pobedu, i plasman u sledeće kolo.

Đoković će, u osmini finala, igrati sa pobednikom meča, između Rusa Aslana Karaceva i Amerikanca Džensona Bruksbija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA LIGA NAJAVILA POLUFINALE: Mega na Zvezdu, postavili jedno pitanje pred okršaj

Košarkaši Mege plasirali su se u polufinale ABA lige. I to nakon dve ubedljive pobede protiv Cedevita Olimpije. Sada im je...

POVEZANE OBJAVE